HC Energie Karlovy Vary

Žraloci bojují o finále! V KV areně přivítají Spartu

Po dlouhých šesti letech se v letošním ročníku Para ligy odehraje play-off. Jedním ze semifinalistů je tým SKV Sharks Karlovy Vary, kterému pořadí v základní části přiřadilo do dvojice tým Sparta para hokej. První semifinálový zápas zvládli karlovarští borci vítězně a tudíž stav série je 1:0 v jejich prospěch. Druhý semifinálový zápas se odehraje v sobotu 18. února od 17:00 hodin v KV aréně. Všechny fanoušky sledge hokeje na tento zápas zve také Jan Chlubna, předseda klubu SKV Sharks Karlovy Vary: „Jsme rádi, že druhý semifinálový duel můžeme odehrát ve velké hale KV arény, protože to skýtá potenciál pro návštěvu více fanoušků. Moc se těšíme na atmosféru, kterou fanoušci vytvoří. Doufáme, že nám jejich podpora pomůže k cestě do finále.“

Karlovarští Žraloci propluli základní částí para ligy s lehkostí svých jmenovců. První příčku obsadili se ziskem 41 bodů. Díky tomu obhájili Pohár Romana Herinka pro vítěze základní části. O jejich soupeři se rozhodlo až v posledních dvou zápasech základní části. Karlovarští hráči v divoké přestřelce během posledního utkání porazili pardubické Mustangy 9:7. Ti sice předtím vyhráli nad Pražany, ale zápas Sparťanů s týmem Motor sledge České Budějovice byl kontumován ve prospěch pražského celku, který tak skončil na čtvrtém místě a vytvořil semifinálovou dvojici s karlovarskými Žraloky.

K prvnímu semifinálovému duelu vyrazili Žraloci v oslabené sestavě první únorovou neděli do Prahy. Během celého utkání padla pouze jedna branka. Postaral se o ni v osmnácté minutě karlovarský útočník Václav Kovářík. Ten sice nepatří k pravidelným střelcům, ale svůj úder si opravdu schoval na příhodnou chvíli. Jeho zásluhou vedou Žraloci v semifinálové sérii 1:0.

„Odveta bude bude mít trochu jiný náboj, protože oproti prvnímu semifinálovému zápasu nastoupíme v plné sestavě. V prvním zápase jsme měli některé hráče na marodce. Kluci to však v prvním zápase dotáhli na výbornou, i když to byl hubený výsledek 1:0. (úsměv) Myslím si, že budeme v sobotním zápase hrát lépe jak fyzicky, tak v rychlosti a to dodá zápasu šťávu. Nemyslím si, že to tentokrát bude hubený výsledek. (úsměv) Věřím tomu, že fanoušci, kteří dorazí uvidí dost gólů.“ ohlíží se za prvním semifinálovým zápasem kapitán týmu Michal Geier.

A přidává zároveň pozvánku na důležitý duel. „Těším se, že zápas odehrajeme na velké hale, protože pro fanoušky je to příjemnější zajít do KV arény, která je moderní. Myslím si, že fanoušci do Varů rádi přijdou. Chtěli jsme jim jít blíž a věříme, že se jim v hale bude líbit a přijdou nám fandit v co největším počtu.“

V rámci druhého semifinálového utkání mezi týmy Sharks Karlovy Vary a Sparta Praha se karlovarští parahokejisté připojí k charitativní akci O kapku lepší hokej. Výtěžek letošního ročníku bude využit na nákup přístroje Seahorse XF HS Mini Analyzer, který bude využíván ke studiu nádorových buněk a zkoumání nových možností, jak nádorové buňky eliminovat. Hráči se zapojují tím, že svoji výstroj doplní speciálními prvky v oranžové barvě. Do akce se mohou případně zapojit různými způsoby i přítomní diváci.