HC Energie Karlovy Vary

KVA-TRI 1:4: Domácí série Energie končí

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
K a r l o v y V a r y - Karlovarští nedokázali zopakovat výborný výkon ze sobotního televizního derby s Plzní a proti rozjetému Třinci ztratili svojí sérii domácí neporazitelnosti v základní hrací době. Energetici byli výrazně aktivnější pouze v první třetině, jenže hosté potvrdili své střelecké přednosti a z pěti střel vytěžili dvě branky. Na druhé straně se v přesilovce trefil pouze Jan Košťál. V dalším průběhu už zůstaly zbraně západočechů chladné, naopak Třinečtí si díky dvěma dalším zásahům užili pohodový závěr.
O2 extraliga, 12. kolo, ne 8.10.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
1:4
1:2, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 13. Košťál (Skuhravý) - 2. Kudrna (Martynek), 19. Korhoň (Kroupa), 49. Peterek (Martynek), 54. Kudrna (Peterek). Rozhodčí: Bolina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 2260. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Karlovy Vary: Mensator - Ustrnul, Řezníček, Duben, Hanzlík, Kloz, Mudroch, Dobroň, Němec - Borovanský, Balázs, Machulda, Kumstát, Kraft, Procházka, Košťál, Skuhravý, Tvrdek, Skladaný, Pech, Dvořák
Oceláři Třinec: Biegl - Tesařík, Výtisk, Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Hegegy, Bartoň - Razingar, Skořepa, Zálešák, Kudrna, Peterek, Martynek, Korhoň, Polanský, Tomas, Jan Daneček, Koluzs, Hašek

Komentář k utkání

Karlovy Vary nesehrály s Třincem vůbec dobré utkání. A všechno špatné se na Energii valilo už od prvních vteřin. Hned svou první střelou se totiž hosté dostali do vedení. Nenápadná rána Kudrny z pravého kruhu propadla Mensatorovi za záda a pomaličku se dokutálela až za brankovou čáru. Téměř z protiútoku mohl srovnat Skladaný, to by ale jeho teč chytrého Dvořákova nahození musela jít o několik centimetrů jinam. Následně se několika náročnými zákroky prezentoval navrátilec do třinecké sestavy Biegl. Zkušený gólman řešil skluzem Tvrdkovu pohotovou střelu z mezikruží i ostrý Procházkův pokus z úhlu.

Západočeši potěšili své fanoušky až ve 13. minutě. V závěru přesilové hry potvrdil svou pověstnou zarputilost Jan Košťál a díky dobré práci před brankou získal dostatek času na přesnou dorážku.

Vyrovnání vrátilo na varské hokejky alespoň na chvíli lehkost ze sobotního televizního představení. Dokonce v oslabení vyrazil do nadějné akce obránce Duben, nebezpečnou střelu vyslal na Biegla i Machulda. Když už se zdálo, že domácí definitivně převzali iniciativu, přišlo vyloučení Tvrdka. K další střele z pravého kruhu pro vhazování se dostal Korhoň, přízemní puk se od výstroje domácího obránce prudce odrazil přímo nad Mensatorovo rameno a tribuny opět ztichly.

Z pouhých pěti střel v úvodní třetině vytěžili Severomoravané těsné vedení. Skvělá efektivita v zakončení, která je pro letošní Třinec typická, se ovšem ve druhé části paradoxně zcela vytratila. A z ledu se vytratili i domácí. Nejprve musel Mensator děkovat špatnému zakončení Korhoně a Peterka, kteří v čistých příležitostech přestřelili, posléze už mladý brankář lepil díry v karlovarském rozestavení svými výbornými zákroky.

Znovu úplně osamoceného Korhoně vychytal poslední muž Energie pouze lemem rukavice, samostatný únik Koluzse řešil odvážným vyjetím a skluzem. Po pohledné individuální akci Tomase nezbylo hráči dostatek sil na důraznější zakončení. Karlovarští zahrozili dělovkou Balázse, Biegl ovšem stihl vyražený kotouč před dojíždějícími soupeři ukrýt.

Vážnější šance si domácí nedokázali vypracovat ani ve třetí třetině. Nejblíže k vyrovnání měl patrně Skuhravý, jehož neskutečná dělovka pouze zaduněla o zadní mantinel. Karlovarské trápení tak asi zákonitě musel ukončit gól Třince. Velmi aktivní Peterek korunoval svůj výborný výkon samostatnou akcí po levém křídle a bleskurychlým blafákem. Mensator neměl nárok a ani čtvrtý zásah hostí rozhodně nepadá na jeho konto. Po sérii nečekaných odrazů propadl kotouč až k osamocené dvojici Peterek - Kudrna, kteří mají dostatek zkušeností na to, aby si v převaze s nešťastným brankářem poradili.

Uznání Energie zaslouží alespoň za to, že se až do konce snažila o korekci nepříznivého stavu. V poslední velké šanci si Jan Košťál nepočínat tak přesně jako v první třetině a namířil svůj švih těsně mimo. Někdy se zkrátka nedaří...


Celá karlovarská střídačka sleduje závar před vyrovnávací brankou.


Vyrovnání slaví s Ondřejem Němcem i neproduktivnější energetik letošního extraligového ročníku Petr Kumstát.


Na vhazování výrazné osobnosti obou týmů - Václav Skuhravý a Jan Peterek.


Karlovarští se v první třetině dostali ještě do několika slibných příležitostí, střelecky se však již neprosadili.


Stálice zadních řad Josef Řezníček.


Nepříjemnou chvilku si po srážce se soupeřem prožil Lukáš Pech. Nosítka naštěstí nebyly potřeba a po chvíli se hbitý útočník znovu proháněl mezi mantinely.


O vítězi nebylo už několik minut před koncem pochyb. Oslava tří bodů z varského ledu v podání třineckých Ocelářů.


A šestihlavý a maximálně spokojený Třinecký kotel. Někdy se prostě výlet přes půl Evropy vyvede.


Borec na konec.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Bohužel jsme nedokázali zopakovat výkon proti Plzni. Třinec se nám nepodařilo dostat pod tlak, všude jsme byli o krok později. Hostující tým hraje v současné době ve velké pohodě, góly ze šancí dává, a to je rozhodující. Nám nešlo nic, soupeř byl jednoznačně lepší."

Jan Daneček (Třinec): "Získali jsme cenné tři body z ledu soupeře, kde se lehce nevyhrává. Vyplnilo se nám vše, co jsme si předsevzali. Chtěli jsme co nejdříve dát gól, a i když byl velmi šťastný, uklidnil nás. Byli jsme trpěliví a těžili z chyb domácích. A trochu jsme spoléhali na brankáře Biegla, i to byla naše zbraň."