HC Energie Karlovy Vary

Momenty zápasu: Rekordní série výher, Beránkovo jubileum i šutér Plutnar

V úterním utkání na ledě Mladé Boleslavi energetici nejen zahájili venkovní čtyřboj, ale hlavně znovu prožili vítěznou radost a jsou na fantastické vlně. Tento zápas kromě tříbodového zisku přinesl také hned několik zápisů do historie, ať už klubových, nebo individuálních na konto Filipa Novotného či Ondřeje Beránka.

Historická série výher

Výhra 1:0 je již šestým zápasem v řadě, ve kterém Energie vybojovala plný počet bodů. To je rekordní série, která se v novodobé historii klubu podařila vůbec poprvé! Šest výher za sebou, to se už zelenobílým v minulosti párkrát povedlo, ale vždy v průběhu ztratili nějaký ten bodík vinou prodloužení.

Zápasové jubileum Ondřeje Beránka

Dvaadvacetiletý forvard, který v dresu s éčkem na hrudi pamatuje ještě časy juniorky v prestižní MHL, nastoupil ke svému jubilejnímu 100. utkání za karlovarské áčko. Od své premiéry 23. března 2014, kdy se představil v posledním utkání play-out proti Kladnu, nasbíral pan Střelec již 56 bodů za 34 gólů a 22 asistencí. Teď vstříc další stovce!

Čaroděj Novotný zavřel krám

Filip Novotný má opravdu formu jako hrom, za svá záda nepustil jediný kotouč už 164 minut! K jeho osobnímu nejlepšímu výkonu v dresu Energie, který zaznamenal během loňské čtvrfinálové série proti Vsetínu, mu chybí neinkasovat už jen pouhých šestnáct minut. Klubový rekord zatím drží Rudolf Pejchar, jenž dokázal v sezoně 98/99 držet čisté konto dlouhých 194 minut, ovšem pokud by dokázal Novotný vychytat nulu i proti Třinci, mohl by klidně přepsat historii.

Přesilovka? Pošlete tam Plutnara

Zadák Michal Plutnar dokázal jako jediný v utkání rozvlnit síť soupeřovy svatyně a svým již třetím gólem v sezoně zajistil svému týmu těsnou výhru. Pozoruhodné je, že všechny tři své přesné trefy si připsala karlovarská sedmička v přesilových hrách a v tomto ohledu je navíc spolu s třineckým Lukášem Krajíčkem nejúspěšnější obránce celé extraligy.

Novotný a Pešout v All-Star týmu kola

Díky svému již třetímu čistému kontu v sezoně byl maskovaný přízrak v karlovarském brankovišti nominován do All-Star týmu 15. kola extraligy. Navíc není jediným energetikem mezi elitní sestavou, nejlepším trenérem kola byl zvolen lodivod zelenobílého parníku Martin Pešout, pro kterého to je již druhý takový úspěch počin v řadě.

Související články

Preview k zápasu | po 29.10.2018

Venkovní čtyřboj započne ve městě automobilů