HC Energie Karlovy Vary

Pocity ze sezony jsou smíšené, přiznává Gríger

Útočník Dávid Gríger dostal po skvělé sezoně možnost krátce se ukázat i v reprezentaci. Jak hodnotil uplynulý ročník a co řekl o národním týmu?

Slovenský šikula má za sebou z individuálního pohledu vůbec nejlepší sezonu mezi dospělými. V sedmačtyřiceti zápasech základní části nastřílel osmnáct branek a přidal patnáct asistencí, s třiatřiceti kanadskými body se stal třetím nejproduktivnějším cizincem (druhý mezi Slováky) a vůbec nejproduktivnějším energetikem.

„Pocity jsou smíšené. Z osobního hlediska to byla zatím moje nejlepší sezona mezi seniory, za což jsem rád, ale na druhou stranu jsem věřil, že jako tým uhrajeme lepší výsledek, na který jsme do poloviny sezony měli dobře našlápnuto. Bohužel poté přišla krize, ze které jsme se už těžko dostávali,“ líčí čtyřiadvacetiletý útočník.

Grígerovy výkony však dlouhou dobu národní tým přehlížel, během sezony nedostal ani jednu příležitost se ukázat. „Necítil jsem se přehlížený, samozřejmě jsem to respektoval a soustředil se na výkony v klubu, aby byly co nejlepší. Věřil jsem, že pozvánka přijde,“ říká pokorně.

V národních barvách nedostali energetici mnoho příležitostí se ukázat, po jediném přípravném duelu je společně s dalšími třemi hráči z kádru vyřadil na úkor jiných. „Rozhodnutí trenérů samozřejmě respektuji a klukům přeji hodně štěstí,“ okomentoval rodák z Popradu tah trenérů.

Krátkou štaci v reprezentaci si užil se spoluhráčem z Energie Tomášem Mikúšem. „Určitě je to super, když tam jde někdo, koho dobře znáte. S Mikym jsme spolu bydleli i na pokoji,“ vypráví.

Mikúš s Grígerem stihli během svého letošního působení pod Craigem Ramsayem sehrát Jediný zápas, v němž Slovensko podlehlo Švédsku 0:4. Dávid Gríger nastoupil na centru druhého útoku a prosadil se v dodatečných nájezdech, Tomáš Mikúš pak odehrál zápas na pravém křídle čtvrté formace.