HC Energie Karlovy Vary

Výborný taktický výkon, těší Jakuba Fleka výhra nad Pardubicemi

Druhý zápas, druhé vítězství. Karlovarští zatím prožívají snový start Tipsport extraligy, také proti Dynamu vydolovali svěřenci Martina Pešouta tři body. Na výhře z ledu Pardubic se gólem a asistencí podílel i útočník Jakub Flek, jenž byl vyhlášen nejlepším energetikem utkání.

Jakube, co stálo za tím skvělým vstupem do zápasu?
Myslím si, že výborný taktický výkon. Čekali jsme od soupeře, že na nás vletí, hráli první domácí zápas. To se potvrdilo, ale přestáli jsme to a podařilo se nám skórovat jako první. Pak jsme dali další super góly z přesilovek a už jsme si to pohlídali.

Bylo to i poučení z pátečního zápasu, kdy se vám první třetina nevydařila?
Něco jsme si k tomu řekli. Jak už jsem říkal, byli jsme připraveni, že na nás vlétnou. Musím pochválit celý tým, protože jsme to krásně ustáli a zápas jsme si řídili sami.

STATISTICKÉ OKÉNKO
JakubFlek
útočník
TOI 15:15
G 1
A 1
S 3

Kdy jste ucítili, že ten zápas máte ve svých rukou?
Asi když dal Stříťa (Matěj Stříteský) na 4:1, to byl hodně důležitý gól. Před tím jsme inkasovali na 3:1 a nechtěli jsme soupeře dostat na koně, tak je Stříťa hned další střídání srazil dolů. To byl za mě takový zlom utkání.

Vypadalo to, že vám tam branky padají celkem snadno, že?
Vždy je to také trochu o štěstí, nicméně šli jsme si za tím. Super práce v předbrankovém prostoru.

Na úvod nové sezony jste získali šest bodů ve dvou zápasech...
Za mě určitě super! Ale teď jsme si říkali v šatně, že to jsou první dva zápasy a my nesmíme létat hlavami někde v oblacích, ale tvrdou prací a zápas od zápasu proplout tou sezonou.

Co za úspěšným startem stojí?
V první řadě nám oba dva zápasy dobře zachytal Novotňák a zase se budu opakovat - týmový výkon. Drželi jsme se toho, co nám řekl trenér a takticky výborně jsme to zvládli. Do toho nám tam proti Pardubicím napadalo pět gólů, což je také super a od toho se musíme odrazit do dalších zápasů.

Z vás přímo vyzařovala ta chuť vyhrát. Cítíte v mladém týmu posun?
Cítili jsme to tak, že si za tím půjdeme. Máme tam starší kluky, kteří nás mladé dirigují a je parádní parta. Já věřím, že když se budeme držet toho, čeho máme, tak budeme v sezoně úspěšní.

Související články

Preview k zápasu | so 23.3.2019

Poslední zápas sezony, Energie hostí Dynamo