HC Energie Karlovy Vary

Momenty týdne: Vary v repre, Křemenův první gól i skvělý debut Jiskry

Extraliga má v těchto dnech kvůli první reprezentační přestávce v této sezoně volno. Zatímco dva energetici si plní povinnosti v národním týmu a zbytek se poctivě připravuje, připomeňme si nejlepší momenty uplynulého týdne.

Vary v repre

Bez zápasového vytížení nebudou o aktuální pauze všichni energetici. Hned dva útočníci z kádru vedeného Martinem Pešoutem totiž obdrželi pozvánku na turnaj Karjala, který budou hostit finské Helsinky, jmenovitě se jedná o Ondřeje Beránka a Tomáše Rachůnka.

ČTĚTĚ: Beránek s Rachůnkem si vysloužili nominaci do národního týmu!

Šenkeřík v týmu týdne

Ačkoliv týmové výsledky nebyly minulý týden zrovna optimální, Karlovarští o sobě dávali opět vědět. Obránce Petr Šenkeřík nasbíral během tří odehraných duelů skvělé čtyři kanadské body – vstřelil jeden gól a na další tři přihrál.

Křemenova první trefa

V rámci 15. kola Tipsport extraligy přivítaly Karlovy Vary na svém ledě Pardubice a zápas, který doprovázela velká diskuze, si bude pamatovat především Adam Křemen. Mladý útočník Energie dostal při zranění Adama Rašky prostor v A-týmu a právě proti Dynamu se mu podařilo vstřelit první branku v nejvyšší české soutěži. Později v utkání přidal ještě asistenci.

ČTĚTĚ: Jsem rád za každou šanci v A-týmu, říká Křemen. Kolik zaplatí za první gól?

Produktivní energetici

Pohled na elitních patnáct mužů extraligové produktivity musí těšit nejednoho karlovarského příznivce. Na třetí příčce bodování je Tomáš Rachůnek (8+13), jenž má shodně bodů s druhým Michalem Birnerem. Sedmý je slovenský šikula Dávid Gríger (6+11), na patnáctém místě pak poslední dílek první útočné formace Energie – Jakub Flek (4+11).

Do přestávky z šestého místa

Svěřenci Martina Pešouta prohráli poslední dva duely, když padli s Kladnem a Olomoucí. Přesto jde celek z lázeňského města do reprezentační pauzy z velmi lichotivého šestého místa a s třiceti body na kontě. Nejbližší utkání je na pořadu v pátek 15. listopadu, kdy zavítá Energie na led západočeského rivala k celkově 99. west derby.

Jiskra se uvedl v Chance lize na výbornou

Kapitán juniorů HC Energie Vít Jiskra poprvé okusil seniorský hokej. Osmnáctiletý útočník nastoupil ve dvou zápasech v Chance lize za partnerský Sokolov. A hned udělal velký dojem, Jiskra si ve svém debutu připsal za parádní nahrávku první body, o utkání později dokonce vstřelil premiérový gól.