HC Energie Karlovy Vary

Odměna za skvělou sezonu, Redlich podepsal nový víceletý kontrakt!

Do Karlových Varů přišel nenápadně před sezonou 2020-21, během tří let se ale v našem dresu vypracoval v nepostradatelného hráče týmu. Řeč je o útočníkovi Tomáši Redlichovi, který k dosavadním třem sezonám v našem klubu přidá ještě minimálně tři další, s Energií totiž podepsal nový dlouholetý kontrakt!

Zkušený devětadvacetiletý forvard prožívá v letošním ročníku jednu ze svých nejlepších sezon kariéry. Neúnavný bojovník odehrál doposud 45 utkání a už sedm kol před koncem základní části dorovnal své bodové maximum ze sezony 2019-20, kdy ještě v dresu Kladna rovněž posbíral 16 bodů. Při letošní formě tak svůj doposud nejlepší počin pravděpodobně ještě překoná!

„Tomáš udělal oproti předchozím sezonám velký výkonnostní progres. Dostává větší prostor na ledě, stal se z něj klíčový hráč v defenzivní činnosti týmu a k tomu přidal i bodovou nadstavbu. Je v optimálním věku a jsme nesmírně rádi, že jsme se s ním dohodli na dlouhodobé spolupráci a bude u nás pokračovat,“ okomentoval podpis důležitého útočníka hlavní trenér Energie David Bruk.

Redlich je ale platný Energii nejen body. V ceněné statistice Radegast Index mu patří v rámci klubu páté místo, týmu tak pomáhá i hity či zblokovanými střely soupeře. O jeho skvělé činnosti na obou stranách hřiště pak hovoří i statistika +/-, ve které je na hodnotě +14 jen o bod za nejlepším energetikem Vítem Jiskrou a v rámci celé soutěže mu patří 18. místo.

A právě na letošní povedenou souhru s odchovancem Energie se mohou karlovarští fanoušci těšit i v dalších letech. Redlich totiž s klubem podepsal nový kontrakt s platností do konce sezony 2025/26!

„Měl jsem i pár jiných nabídek, prioritou pro mě bylo ale zůstat v Karlových Varech. Jsem moc rád, že jsme se s vedením klubu domluvili a budu tu hrát i v dalších sezonách,“ uvedl k podpisu smlouvy Redlich.

Zkušený útočník tak může navázat na již zmíněnou úspěšnou souhru s Vítem Jiskrou, kterou si sám rovněž pochvaluje. „Daří se nám a věřím, že na to navážeme i v dalších zápasech. V týmu navíc zůstali i Ondra Beránek s Jirkou Černochem a další kluci,“ dodává.

Ke třem sezonám v černobílém dresu, ve kterých doposud nastoupil ke 141 zápasům a posbíral 36 bodů (12+24), tak Redlich přidá ještě minimální další tři ročníky!