HC Energie Karlovy Vary

Odmakaný zápas, musíme se ale ještě zlepšit, říkají dorostenci po úvodní výhře

Hráči dorostu Energie zvládli první čtvrtfinálový duel s týmem BK Mladá Boleslav vítězně, ale i přesto, a v tom se projevuje jejich týmový duch, nejsou se svým výkonem spokojeni a do sobotního duelu mají v plánu na něm zapracovat. Stejně jako pro přítomné fanoušky bylo zábavou sledovat výkony svého týmu na ledě, tak hráči si pochvalovali skvělou atmosféru v hledišti a vůbec celého zápasu. Pro svěřence Tomáše Andryse to bylo první čtvrtfinále v kariérách a rozhodně si ho budou díky tomu dlouho pamatovat. Ale byl to pouze první krůček na cestě, kterou mají karlovarští mladíci ještě před sebou a čeká je těžký boj. Jejich velkou zbraní je však týmovost a obětavost, což ostatně předvádějí celou sezonu a ne jenom v play-off.

Útočník Viktor Wardas přišel do Energie před sezonou z Poruby a do týmu výborně zapadl. Viktor posledních pár zápasů nadstavby kvůli zranění vynechal, ale vrátil se v nejlepší možný čas, i když první zápas po pauze nebyl úplně snadný. „Bylo to těžké. Nechodil jsem na led tak často, jak jsem zvyklý, ale myslím si, že jsem to zvládl dobře.” A jak mladičký útočník hodnotil první čtvrtfinálový zápas? „Myslím si, že to bylo ubojované. Nebylo to, že bychom byli lepší, ale bojovali jsme a skákali do střel. Celkově jsme to podle mého názoru zvládli suprově. Vždy to jde zvládnout lépe, ale dnes to bylo docela super.“

Tobiáš Pastor, další člen útočných řad, hájí barvy Energie už několikátou sezonu a také on si myslí, že první čtvrtfinálový zápas nebyl úplně podle týmových představ. „Ze začátku první třetina nebyla tak dobrá, jak jsme čekali. Možná jsme byli trošku nervózní, že je to naše první čtvrtfinále v kariéře. Postupně se to zlepšovalo a nakonec jsme to naštěstí ubojovali. Určitě to nebyl náš nejlepší výkon, ale jsme rádi za výhru," říká s úsměvem. I Tobiáš ocenil atmosféru utkání. „Atmosféra byla úžasná. Bylo skoro, na naše poměry “vyprodáno”, jak se říká, takže atmosféra byla výborná." Na otázku ohledně toho, že v hledišti měl tým dokonce i kotel, reagoval Tobiáš s úsměvem. „Rodiče jsou skvělí. Jezdí všude s námi. Mají také dresy, takže to bylo vážně parádní.” Jako reprezentant již Tobiáš nastupoval do utkání za zvuku hymny, ale i pro něj je takový úvod zápasu vždy speciální. „Bylo to fajn stát na čáře, když hraje hymna. S některými kluky jsem to zažil v reprezentaci a i na President Cupu. Ale byla to bomba.“

Obránce Pavol Cipko už za tým dorostu hraje druhou sezonu, předtím byl jeho působištěm Třinec. Pavol naskočil do play-off až ve druhém osmifinálovém duelu s týmem Komety Brno a zápasová pauza se na jeho výkonech vůbec nepodepsala. Také on si první čtvrtfinálový zápas užíval, ale i přes výhru se snaží držet stále na zemi. „Bylo to skvělé, ale nemůžeme se upínat na to, že jsme vyhráli. Musíme jít s čistou hlavou do dalších zápasů. Boleslav hrála dobře. My jsme byli ze začátku nervózní, přece jenom první čtvrtfinále. Věřím, že teď do toho půjdeme zase jako s Brnem, že se semkneme jako tým a budeme makat na sto deset procent. Musíme do toho jít srdcem.” Pavol stejně jako jeho spoluhráči oceňuje výbornou atmosféru, která první čtvrtfinálový zápas provázela. „Atmosféra? Upřímně? Nečekal jsem tolik fanoušků. Byl to skvělý pocit. I když jsem o tom přemýšlel, ty jo kouká se na mě tolik lidí? Ale musel jsem do toho jít a byl to skvělý pocit. Moc děkujeme fanouškům, že přišli. Doufám, že nás přijdou podpořit do dalších zápasů.”

Další oporou obranných řad týmu dorostu je Kryštof Dyk, který do týmu přišel před letošní sezonou, ale i u něj to vůbec nejde poznat. Kryštof, stejně jako jeho spoluhráči ví, že tým má před sebou ještě hodně náročných zápasů. „Byl to odmakaný zápas. Ze začátku nám trochu chybělo tempo a k tomu jsme si v kabině něco řekli. Pak se to zlepšilo, ale nebylo to úplně to, co bychom chtěli a musíme na tom do příštího zápasu zapracovat.” „Bylo to moje první čtvrtfinále, takže tam ze začátku byla trochu nervozita, pak to opadlo a nechali jsme tam všechno,” popisuje své pocity mladičký obránce. Také Kryštofa potěšila atmosféra, která během utkání v hale panovala. „Měli jsme perfektní atmosféru. Před začátkem hrála hymna. Trenér nám říkal ať z toho nejsme nervózní. Fanoušci byli skvělí. Musíme jim za to poděkovat," uzavírá s úsměvem.

O své pocity po zápase se podělil obránce Matěj Pelikán. I on patří mezi posily, které do týmu přišly před sezonou a stejně jako jeho spoluhráči odvádí pro tým skvělou práci. „Myslím si, že z našeho pohledu to nebyl úplně dobrý zápas. Mohli jsme hrát lépe, protože jsme měli ještě rezervy. Doufám, že do sobotního zápasu vstoupíme lépe. Nebylo to prostě úplně ono,” říká po odehraném zápase Matěj. Nervozita z důležitého zápasu se nevyhnula ani Matějovi. ”Je to moje první čtvrtfinále ligy dorostu, takže jsem byl trošku nervózní. Po druhé třetině už nervozita opadla a bylo to potom v pohodě". Na dotaz ohledně atmosféry reaguje s úsměvem. „Hustý to bylo. Užil jsem si to.”

Související články