HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Jiří Kulich a Jan Bednář dál bojují o titul

Vrchol sezony stále pokračuje v zámoří. Ve vyřazovacích bojích však z našich krajánků pokračují už pouze Jiří Kulich a Jan Bednář. Zatímco tým Rochester Americans play-off teprve rozehrál, tak na Toledo už čeké druhé kolo, do něhož si Jan Bednář se svými spoluhráči zajistili vstupenku tím nejrychlejším možným způsobem. Sezona naopak po druhém kole skončila Adamovi Csabimu a Filipovi Krajčíkovi a na soupeře nevyzrál ani tým Adama Dybala.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Do play-off s týmem Syracuse Crunch vkročili Americans tím nejlepším způsobem, tedy výhrou. I když ta se nerodila lehce a rozdíl byl pouze o gól. Autorem vítězného gólu byl v polovině třetí třetiny Isak Rosén. Jiří Kulich si připsal jednu střelu na branku. Střeleckou převahu měl v tomto duelu tým Syracuse Crunch v poměru 37:26. Ve druhém zápase o výsledku rozhodovalo až prodloužení, které ve svůj prospěch rozhodl tým Syracuse Crunch. Americans šli sice jako první do vedení, přičemž u prvního gólu asistoval Jiří Kulich a u druhého Lukáš Rousek. Jenomže v poslední minutě druhé třetiny padl kontaktní gól a ve čtyřicáté deváté minutě měli vedení ve svých rukou hráči Syracuse Crunch. Americans zápas poslali do prodloužení v čase 56:06. O výsledku pak bylo rozhodnuto v polovině prodloužení. Série se tak na půdu Syracuse Crunch stěhuje za stavu 1:1.

26. dubna 2024

Rochester Americans - Syracuse Crunch 3:2 (2:0, 1:0, 1:1)
Jiří Kulich 1 střela na branku

28. dubna 2024

Rochester Americans - Syracuse Crunch 3:4pp (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Jiří Kulich 2 střely na branku

North American Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Boj o Robertson Cup se za stavu 1:1 přesunul na led Wigs. V prvním duelu se do branky postavil Adam Dybal, který zastavil třicet čtyři z třiceti šesti střel. Poté co Bobcats v úvodu třetí třetiny srovnali, vystřelil v padesáté první minutě Simon Pollock výhru pro Wings. Druhý zápas Wings tak dobře nevyšel. I přestože na poměr střel 34:39 šlo o poměrně vyrovnaný zápas, tak střelci Wings skórovali pouze dvakrát. Tento duel možná trošku připomínal zápas osmnáctky s Kanadou, protože Wings inkasovali už v úvodu druhé minuty a po polovině třetiny prohrávali 0:3. V brance se tentokrát vystřídali oba gólmani Wings. Utkání zahájil Adam Dybal, který ve dvacáté čtvrté minutě přenechal branku Croixi Kochendorferovi. Osm gólů, které Wings inkasovali si tak oba maskovaní mladíci rozdělili napůl.

Za stavu série 2:2 tak přišel na řadu rozhodující zápas na ledě celku Bismarck Bobcats. Do branky se i tentokrát postavil Adam Dybal, který zastavil dvacet pět střel, ale ani to na postup do další části vyřazovacích bojů nestačilo. I když střelci Wings měli tentokrát o jednu střelu na branku víc než jejich soupeři, skórovali jenom jednou. V čase 55:59 sáhl za stavu 0:3 trenér Wings po power play. V čase 57:17 pak Wings poprvé skórovali. Po tomto gólu se na chvíli Adam do branky vrátil, aby ji po necelé minutě opět opustil. Tentokrát však byl risk Wings potrestaný a jejich soupeři trefou do prázdné branky pečetili výhru 4:1 a zajistili si tak vstupenku do další fáze play-off.

26. dubna 2024

Aberdeen Wings - Bismarck Bobcats 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Adam Dybal 34/36

27. dubna 2024

Aberdeen Wings - Bismarck Bobcats 2:8 (0:3, 1:5, 1:0)
Adam Dybal 17/21

29. dubna 2024

Bismarck Bobcats - Aberdeen Wings 4:4 (2:0, 0:0, 2:1)
Adam Dybal 25/28

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi a Filip Krajčík (Vernon Vipers)

Také Vipers poslední dubnový týden pokračovali v rozehrané sérii prvního kola play-off. Narazili v ní na celek Penticton Vees, s nímž už v sezoně byly vzájemné zápasy nahoru a dolů. Do Vernonu se série stěhovala za stavu 2:0 pro soupeře. Výhoda domácího prostředí úplně nezafungovala v prvním utkání, které tým Penticton Vees vyhrál rozdílem čtyř gólů, poté co jeho gólman vynuloval střelce Vipers. Pravdou je, že se Vipers moc do akce nedostali. Za celé utkání jim hráči Penticton Vees povolili pouze čtrnáct střel, zatímco oni sami jich na domácí branku poslali třicet pět. V tomto utkání na ledě chyběl Filip Krajčík.

Konec sezony odvrátili Vipers v následujícím duelu, kdy vyhráli v prodloužení. U gólu, kterým si domácí nastavený čas zařídili asistoval Adam Csabi. V sestavě nechyběl ani Filip Krajčík. I tentokrát měli hráči Penticton Vees střeleckou převahu v poměru 31:21. Do prodloužení došel i pátý zápas, ale tentokrát ho ve svůj prospěch rozhodli hráči Penticton Vees, kteří tak na domácím ledě oslavili postup do další části play-off. Pro Vipers byla tato prohra o to těžší, že z jejich holí padl v úvodu třetí třetiny první gól utkání a prodloužení si tým Penticton Vees vynutil v čase 58:09. Ve třetím útoku nastupoval Adam Csabi a součástí druhého obranného páru byl Filip Krajčík. Poměr střel v tomto zápase byl 40:15 pro Penticton Vees.

23. dubna 2024

Vernon Vipers - Penticton Vees 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

24. dubna 2024

Vernon Vipers - Penticton Vees 3:2pp (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Adam Csabi 0+1

26. dubna 2024

Penticton Vees - Vernon Vipers 2:1pp (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Výborně do vyřazovacích bojů vstoupil tým Toledo Walleye. Na led týmu Kalamazoo Wings putovala série za stavu 2:0 pro Toledo. V prvním duelu se do branky Toleda postavil John Lethemon, který vychytal další bod v sérii. Jan Bednář hájil branku ve druhém zápase a třiceti pěti zákroky pomohl svému týmu udělat vítěznou tečku za prvním kolem vyřazovacích bojů. V tom druhém tým Toledo Walleye narazí na celek Wheeling Nailers a první dva zápasy odehraje před domácími fanoušky.

24. dubna 2024

Kalamazoo Wings - Toledo Walleye 2:6 (2:3, 0:2, 2:1)
Jan Bednář 0/0

26. dubna 2024

Kalamazoo Wings - Toledo Walleye 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Jan Bednář 35/37