HC Energie Karlovy Vary

Pokladník mi to spočítá, směje se Šír po prvním gólu za Energii

Na začátku druhé třetiny zajistil svým prvním gólem v dresu Energie vyrovnání. Jan Šír se poprvé po jedenácti zápasech zapsal do tabulky střelců a hned pomohl Energii k velmi důležité výhře na ledě Třince, čímž se karlovarským hokejistům podařilo natáhnout vítěznou šňůru na čtyři zápasy.

Honzo, krásná výhra 4:2 v Třinci, jaké to utkání bylo, jak se rodilo vítězství?
První třetinu náš výkon nebyl úplně optimální, ale od druhé části jsme přebrali iniciativu, byli jsme podle mě lepší mužstvo a zaslouženě jsme vyhráli.

Co rozhodlo, byl to gól na 3:2, který přišel rychle po vyrovnání?
Určitě, to byl ten zásadní moment. Myslím, že to ukázalo i nějakou naši mentální sílu, kdy nás to nepoložilo. Poučili jsem se z těch letošních zápasů a je to vidět i na herním projevu. Jsme moc rádi, že se nám v Třinci podařilo vyhrát, protože odsud se body vozit moc nebudou.

Pro tebe to byl první gól za Energii, byl to provedením tvůj typický gól, střela od modré?
No, vyplynulo to spíš z našeho systému, co se snažíme hrát v útočném pásmu. Plácnul jsem do toho a kluci říkali, že to snad i bylo tečované. Nevím, ještě jsem to neviděl, ale každý gól se počítá a jsem za něj moc rád, hlavně že to pomohlo k vítězství.

Samozřejmě pokladník Tomáš Redlich asi bude rád, když to tečované nebude, ne?
Jasně, tak už mi říkal, že něco budu muset zaplatit, takže jsem samozřejmě nadšený (smích).

Máte čtyři výhry za sebou, nálada asi bude výborná?
Určitě, hrajeme to kvůli výhrám. Ale jak jsem už říkal, i herní projev se zlepšil, ale zůstáváme pořád pokorní a pracovití. Máme další těžká venkovní utkání v Hradci a v Olomouci, kde to nebude jednoduché, pokusíme se znovu vyhrát a tu šňůru co nejvíce natahovat.

Související články