HC Energie Karlovy Vary

Žraloci si smlsli na Kohoutech

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary - APA VČaS Kohouti Olomouc 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)
KARLOVY VARY - Hon dravé zvěře na bezbrannou oběť místy připomínalo letošní první domácí sledge hokejové utkání, ve kterém Žraloci nastoupili proti olomouckým Kohoutům. Hosté po dvou vítězstvích v úvodním kole určitě nepřijeli na západ Čech s poraženeckou náladou, ale Žraloci měli v sobotu večer svůj den. První dva body do tabulky si tak Karlovy Vary připisují po vysoké výhře 8:1.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary - APA VČaS Kohouti Olomouc 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)

Branky: 5. J. Berger (T. Berger), 9. M. Geier (J. Berger), 12. J. Berger (M. Geier), 19. J. Berger (M. Geier), 25. M. Geier (J. Berger), 29. Kvoch (M. Geier), 38. J. Berger (M. Geier), 45. M. Geier (Hrbek) - 10. Brix (Staněk). Rozhodčí: Belko, Liška. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 70.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary: Bozděk - Hrbek, Kvoch, T. Berger, Frous - J. Berger ml., M. Geier, Nejedlý, Švec, Janko, Jeřábek

APA VČaS Kohouti Olomouc: Hulín - K. Veselý, J. Veselý, Staněk, Keller, Havlík, L. Geier, Stodola, Brix

Olomoučtí Kohouti přijeli do Karlových Varů s plným bodovým ziskem z prvního dvoukola, ve kterém v domácím prostředí porazili České Budějovice a Kolín. Příliš mnoho zainteresovaných proto nečekalo tak jednaznačnou partii, jakou utkání karlovarských Žraloků s moravskými hosty nabídlo. Reprezentační gólman Olomouce Libor Hulín musel vytahovat ze svého arzenálu skvělé zákroky hned od první minuty. Zlikvidoval sólo Jiřího Bergera i další šanci stejného hráče po skvělé akci s Kvochem. Ve 4. minutě už však kapitoval, když nestačil na střelu z úhlu v podání karlovarského kapitána Jiřího Bergera dokonce při olomoucké přesilovce.

V počátku utkání ještě Kohouti prokazovali, že se nepřijeli lehce vzdát, a dvěma nepříjemnými střelami z větší vzdálenosti rozehřáli mladého gólmana Bozděka v domácí brance. Výrazným zásahem do kohoutího sebevědomí však musel být druhý gól Žraloků, který na začátku 9. minuty dal reprezentační nováček Michal Geier opět v oslabení! Hanáci ještě v pokračující početní výhodě stačili kontrovat, když z levého kruhu prostřelil Bozděka Martin Brix a snížil na 2:1. To však bylo z olomoucké strany v tomto zápase v podstatě vše. Domácí ještě do přestávky zvýšili na rozdíl dvou branek po další povedené spolupráci Jiřího Bergera s Michalem Geierem.

Žraločí nápor pokračoval i ve druhé třetině. Nejprve zvonila Hulínova maska po pokusu Jiřího Bergera, v 19. minutě už šli Karlovarští do trháku, když kdo jiný než Jiří Berger po přihrávce Michala Geiera upravil v přesilové hře na 4:1. Olomoucký kouč tušil nebezpečí debaklu a při oddechovém čase hledal se svými svěřenci tu správnou taktiku, jak karlovarský tlak zastavit. Že se to nepovedlo, dokázal v 25. minutě skvěle hrající Michal Geier, jenž po ledě prostřelil Hulína popáté, a o další čtyři minuty později v početní výhodě i Tomáš Kvoch, který po Geierově přihrávce zpoza branky dorazil puk za brankovou čáru pošesté. Přestřelka přinesla na obou stranách i emoce. Kde pozitivní a kde negativní není těžké uhodnout.

Poslední dvacetiminutovka probíhala v nezměněném duchu předchozího průběhu. Nejzaměstnanějším mužem na ledě byl Hulín, který postupně vychytal Michala Geiera, Jiřího Bergera i Tomáš Bergera. Sedmý zásah si připsal "až" ve 38. minutě Jiří Berger, jenž po sólovém nájezdu přes polovinu kluziště zakončil z úhlu po ledě za bezmocně ležícího gólmana. O chvilku později se v dobré střelecké pozici ocitl i Janko, ale byl z ní rychle odstaven. Pět minut před koncem po dlouhé době z ničeho nic zahrozili i hosté, střelu Libora Geiera zpoza obránce však zlikvidoval promrzlý Bozděk. Na závěr utkání se hra definitivně přestěhovala před Hulínovu branku, jejíž horní tyč nejprve trefil Hrbek a o něco později těsně nedosáhl na přihrávku do jasné šance Švec. Žraloci ale měli ještě schované poslední slovo, konkrétně nezadržitelný Michal Geier, který dvě sekundy před závěrečnou sirénou skóroval na konečných 8:1.

Nejlepší hráči podle trenérů: Bozděk, Jiří Berger, Michal Geier - Hulín, Libor Geier, Staněk.

Ohlasy trenérů

Jiří Berger st. (Karlovy Vary): Kluci dnes odvedli zodpovědný výkon a výsledek 8:1 si myslím mluví za vše. Hlavně, že jsou dva body doma. Olomouc sice předtím dvakrát vyhrála, ale my jsme měli tak trochu povinnost doma vyhrát a udělat si nějaké skóre, potřebovali jsme odčinit porážku ze Sparty. Všichni dnes odvedli maximum, s každým hráčem jsem spokojený, až na některé konflikty u mantinelu a vyloučení. Brankář zachytal velmi dobře, za tu jednu branku nemůže.

Jiří Janák (Olomouc): Udělali jsme mnohem více chyb než soupeř. Domácí nás předčili ve všech směrech, ať ve střelbě či v herních dovednostech, takže nic víc k tomu ani nemám co říct. V současné době jsou Karlovy Vary úplně někde jinde. Tak jako dneska jsem naše hráče ještě neviděl hrát, za poslední tři roky předvedli nejhorší výkon a já doufám, že do dalších zápasů se to podstatně změní.