HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci s Moravany, junioři na Moravě

Další dvě kola mají před sebou o následujícím víkendu mládežnické kategorie HC Energie. Po čtrnácti dnech se do Dolní Kamenné vracejí dorostenci, kteří v pátek od 16 hodin vyzvou Olomouc a o den později v pravé poledne přivítají šumperské bojovníky. Starší kategorie vyráží na další moravskou štaci. Svěřenci trenéra Neubauera (na smímku) vyzvou silné celky Vsetína a Zlína. Nejbližší plány koučů obou mužstev přinášíme v tomto článku.
Loňský juniorský celek byl plný silných ofenzivních individualit. Jenže po zisku mistrovského titulu přestoupily hlavní opory do kategorie dospělých. Trenér Neubauer proto slabinu svého celku vidí především v útočné fázi. „My momentálně nemáme k dispozici hráče typu Kuběny, Deje nebo Budínského a v produktivitě je to hodně znát. Tento problém se nedá vyřešit během jednoho týdne. Na defenzivě dokážeme zapracovat, ale útok je práce na hodně dlouhou dobu.“ Vrásky zkušenému trenérovi přibývají také při pohledu na marodku. „Máme momentálně hodně zraněných hráčů. Proto jsme museli zúžit sestavu,“ vysvětluje, proč na Valašsko přijede mladá Energie jen se třemi formacemi.

Dorostenci odehráli minulý týden dva zápasy na severní Moravě a ve Slezsku. „Doma musíme bodovat. Ve Vítkovicích jsme vedli v závěru o dvě branky. Individuální chybou jsme dovolili soupeři vstřelit kontaktní gól a následně vyrovnat. V Opavě to bylo podobné. Se Slezanem jsme hráli vyrovnanou partii do samého závěru. Následovalo vyloučení do tří a poslední branku nám dal soupeř při hře bez brankáře. To jsou zápasy, ve kterých jsme ztratili minimálně tři body.“

A jaká je cesta k úspěchu? Mladý trenér si je jistý: „Musíme zapracovat na produktivitě. Dokážeme soupeře přestřílet a vytvořit si tlak, ale branek z naší ofenzivní aktivity dáváme málo.“

Oba zápasy dorostenců na karlovarském zimním stadionu jsou veřejnosti volně přístupné. Mladíci uvítají každý hlas Vaší podpory.