HC Energie Karlovy Vary

Špatná zpráva: mistrovství světa ve sledge hokeji v Karlových Varech nebude

Karlovy Vary se na jaře roku 2009 centrem sledge hokeje nestanou. Jak oznámil mluvčí města, Mgr. Jakub Kaválek, důvodem pro zrušení již připravovaného světového šampionátu v paralympijské odnoži ledního hokeje je opoždění výstavby multifunční arény v Tuhnicích. Turnaj tak bude s největší pravděpodobností uspořádán v jiném českém městě.

Mistrovství světa ve sledge hokeji skupiny A se mělo v nové karlovarské aréně konat od 6. do 17. května 2009, nyní je ale vše jinak. Kvůli průtahům při stavbě sportoviště musí být celá akce přesunuta do jiného dějiště. "Mistrovství světa ve sledge hokeji v Karlových Varech se v roce 2009 nemůže uskutečnit vzhledem k termínu, na nějž je plánováno," sdělil mluvčí města Karlovy Vary Mgr. Jakub Kaválek. "U stavby multifunkční haly, kde mělo mistrovství světa najít moderní zázemí, došlo s ohledem na realizované změny stavby k několikaměsíčnímu prodloužení termínu výstavby. Z tohoto důvodu bohužel není možné pro tuto akci zajistit v Karlových Varech důstojné prostředí, které si mistrovství světa ve sledge hokeji jistě zaslouží," vysvětlil tiskový mluvčí určující problém.

Podle organizačního výboru, jehož novým předsedou se po karlovarském Milanu Bártlovi stal Roman Herink ze Zlína, Česká republika o pořadatelství vrcholného turnaje nepřijde a čeští reprezentanti svou premiéru v elitní skupině A prožijí v jiném tuzemském městě. To musí splnit požadavky na kvalitní sportovní i ubytovací zázemí a s ohledem na účast zámořských celků také nároky na dopravní dostupnost. Nové dějiště mistrovství světa ve sledge hokeji je v jednání, o jehož výsledku budeme informovat.