HC Energie Karlovy Vary

Příprava na novou sezonu naplno začala

Hokejisté karlovarské Energie se už naplno připravují na ročník, do kterého poprvé v historii vstoupí jako obhájci titulu. V pondělí se trenérovi Josefu Palečkovi hlásili už všichni hráči s výjimkou Ondřeje Němce a Lukáše Mensatora, kteří si po mistrovství světa užívají zasloužené dovolené. Menší skupinka mladých hokejistů a nových posil s přípravou začala už před týdnem. Několik snímků z pondělního tréninku přinášíme ve fotogalerii.
Na palubovce starého zimního stadionu v Rybářích, kterou mají hokejisté postavenou pro letní přípravu, trénuje i navrátilec z Mladé Boleslavi Tomáš Brňák. „Nejenom Tomáš, ale i další hráči, kteří jsou v Karlových Varech poprvé, pracují velice dobře. Podle mého nebudou mít problém dostat se do formy a nasbírat potřebnou fyzickou kondici,“ popisuje kouč Mikuláš Antonik své dojmy z prvních tréninků.

V pondělí podstoupilo celé mužstvo Wingate testy. „Kdybych to měl shrnout, tak jsou na tom všichni dobře. Na někom je ještě znát index únavy vyšší, ale to je tím, že jsme teprve na začátku přípravy,“ pokračoval asistent Josefa Palečka.

První část letní dřiny, jak někteří hráči přípravné období nazývají, je zaměřena především na nabrání fyzická kondice. „Po rozcvičce je mužstvo rozděleno na dvě skupiny. Jedna jde do posilovny a druhá cvičí v hale. Zaměřujeme se na posilování břišních svalů, ale i na nohy. Pro hráče je připravujeme cviky se švihadlem nebo překážkovou dráhu,“ přiblížil Antonik průběh tréninků.

Obhájce mistrovského titulu nemine ani cyklistika. V dobách, kdy u mužstva z lázeňské metropole působil trenér Radim Rulík, šlapali hokejisté třeba až na Klínovec. Toho se v současné době bát nemusí. „Na kolo půjdeme ve čtvrtek. Trasu jsme vytyčili ve směru na Dubinu a dále do Kyselky,“ na dálku uklidňuje své svěřence asistent Antonik.

Letní příprava ale není zaměřená jenom na posilování. „Musíme hráče také nechat vyblbnout, jinak by byli hned otrávení. Proto hrají mezi sebou fotbal, basketbal nebo florbal. Odedneška budou chodit také na tenis.“ Na led vyjedou hokejisté poprvé 22. července, ale to už bude po stěhování do nové arény v Tuhnicích.