HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Schmidt: Nejhůř se mi bránil Marek Melenovský

Pokud se divákům zdála jedna z tváří Ingolstadtu povědomá, nebyla to náhoda. Oslabený soupeř si pro přátelské utkání v KV Areně vypůjčil energetika Tomáše Schmidta. Dvacetiletý obránce si tak zpestřil přípravu startem proti hráčům, se kterými celé léto tvrdě trénoval. „Měl jsem ze začátku z toho takový divný pocit. Bojuji ale o místo, proto jsem se do zápasu snažil dát všechno,“ svěřil se po utkání. To už s výstrojí opět přecházel z kabiny Panterů zpátky k ostatním energetikům.

Panteři z Ingolstadtu se ve středu večer představili v KV Areně, ale důvodu zranění si přivezli pouze čtyři obránce. Do zadních řad tak musel kouč Bob Manno poslat dva útočníky a od trenéra Josefa Palečka si ještě vypůjčil mladého obránce.

Jaké byly Tomášovy dojmy? „Měl jsem ze začátku z toho takový divný pocit. Hrát proti vlastním hráčům bylo velice zajímavé. Přesto jsem se do zápasu snažil dát všechno. Ve Varech bojuji o místo. Jaký dojem jsem udělal v Ingolstadtu, to nevím. Věřím ale, že jsem se našim trenérům líbil,“ doufá mladý bek.

Utkání začalo ve velice dobrém tempu. Alespoň z pohledu domácích. První část vyhráli Západočeši jasně 3:0. „První třetina byla ze strany Ingolstadtu hodně zakřiknutá. Možná, že to bylo i tím, že kluci byli unavení z cesty. Od druhé třetiny jsme se ale už rozehráli a myslím si, že to bylo dobré,“ popsal Schmidt průběh utkání.

A jak se v šatně německého celku domluvil? Žádný problém, na cizince jsou tam zvyklí. „Domlouvali jsme se anglicky a německy. V šatně mi pak pomáhal Jakub Ficenec, který je z Hradce Králové. Myslím si, že to bylo bez větších problémů,“. Komunikace podle Tomášových slov nevázla ani přímo na střídačce během hry. „Kouč mluvil anglicky. Rozuměl jsem mu všechno. Během hry šlo hlavně o střídání. Když něco složitějšího potřeboval, tak nám to nakreslil. Pochytil mojí přezdívku Schmity. Jsem velice rád, že mi dal na ledě tolik příležitostí,“ poděkoval nadálku.

Nastupovat proti vlastním spoluhráčům vlastně nemuselo být tak neobvyklé. Hokejisté s touto situací přicházejí do styku de facto na každém tréninku. „Nejhůře se mi bránil Marek Melenovský. Nemám rád takové ty menší hráče. Jsou hodně mrštní. Na druhou stranu bruslili všichni hráči Energie velice dobře. Je to tím, že máme hodně natrénováno,“ vysekl na závěr svým spoluhráčům poklonu hokejista, jenž si už stihl zahrát i na Spengler Cupu.

Související články