HC Energie Karlovy Vary

Prohlášení Martina Frka k odchodu z HC Energie Karlovy Vary

Jeden z největších talentů karlovarského hokeje, šestnáctiletý Martin Frk, definitivně odchází na tříletý limitovaný transfer do klubu kanadské juniorské soutěže Halifax Mooseheads. Přestože okolnosti jeho odchodu byly nestandardní, nakonec se oba kluby shodly na finančním vyrovnání. V následujícím článku Vám přinášíme oficiální vyjádření Martina Frka k celé situaci.

Prohlášení Martina Frka k odchodu z HC Energie Karlovy Vary

Já, Martin Frk, narozen 5. října 1993, činím toto prohlášení adresované vůči klubu a fanouškům HC Energie v souvislosti s mým letošním odchodem z Karlových Varů:

Můj odchod do Kanady byl jednoznačně a výlučně motivován cílem hrát v blízké budoucnosti NHL. Dnes, s odstupem několika týdnů, hodnotím způsob svého odchodu z Karlových Varů jako ne zcela šťastný a férový vůči klubu, jeho trenérům, spoluhráčům a fanouškům. Jsem ale velmi rád, že klub nakonec souhlasil s mým limitovaným transferem do Halifaxu.

Chtěl bych tímto klubu HC Energie Karlovy Vary poděkovat za veškerou podporu, kterou mi během mého působení v Karlových Varech poskytoval. Zejména budu velmi rád vzpomínat na pana Jiřího Ryžuka, hlavního trenéra mládeže, a pana Bronislava Píšu. Od obou jsem se toho hodně naučil jak po hokejové, tak lidské stránce.

Chtěl bych také popřát všem spoluhráčům, aby se jim herně a výsledkově dařilo na ledě a vyhýbala se jim zranění.

Nikdy nezapomenu, že jsem se naučil hrát hokej především v Karlových Varech. Budu se sem vždy rád vracet.

Martin Frk