HC Energie Karlovy Vary

To, co bylo, musíme hodit za hlavu. Do extraligy musíme vstoupit bez nějakých nervů, říká obránce Michal Dobroň

Hokejisté karlovarské Energie zakončili přípravu utkáním s mužstvem Kladna, a to ne zrovna povedeně. Nakonec odešli poraženi 2:4. Dá se tedy říci, že první tým Energie v letních měsících volně navázal na výkony z minulé sezony. Bilance tři vítězství, jedna remíza a šest porážek hovoří za vše. Obránce Michal Dobroň byl zklamaný, ale ještě se dokázal ohlédnout za zápasem a také za celou letní přípravou.
Michale, prohráli jste s Kladnem 2:4. Jaké to bylo utkání? Jak byste ho zhodnotil?
Myslím si, že to byl zápas, který měl všechny extraligové parametry. Všichni hráči věděli, že to je poslední utkání, a opravdu do toho šli s maximálním nasazením. Za týden začíná extraliga a teď už se nikdo šetřit nebude. Bohužel jsme prohráli, ale já si myslím, že nasazení i bojovnost tam z naší strany byly.

Ještě se naposledy podíváme na turnaj v Rusku. Jaká je to země? Jaké jste si odvezl z turnaje zážitky?
Turnaj to byl velice kvalitní. Ruské kluby jsou na velice vysoké úrovni. Pro nás to byla změna. Oproti českým klubům jsme museli hrát úplně něco jiného. Myslím si, že tento turnaj nám hodně pomohl. Jednak tím, že jsme si zpestřili přípravu, ale také tím, že jsme se dostali trochu do tempa.

Podíváme se na samotné přípravné období, které nebylo nejrůžovější. Bilance tři vítězství, jedna remíza a zbytek porážky...
Během celé přípravy se hodně trénuje a ta utkání hrajeme v plné zátěži. Během extraligy už máme tréninky plnější a máme i více regenerace. To, že jsme prohráli tolik zápasů, je sice nepříjemné, ale musíme to pustit z hlavy. Jak už jsem řekl, extraliga a příprava, to je úplně něco jiného. Věřím, že v pátek v Plzni už budeme v plné síle.

V domácí aréně se vám minulý rok moc nedařilo. Sami jste říkali, že jste raději hráli venku. Když se podíváme na statistiku, tak to asi letos bude velice podobné. Co myslíte?
Já doufám, že to bude naopak. Věřím, že se nám to podaří zlomit. Je to další rok v nové aréně a už se nemůžeme na nic vymlouvat. Musíme doma vyhrávat, ať se děje, co se děje. Musíme začít tak, aby pro nás bylo domácí prostředí výhodou.

Extraliga odstartuje už v pátek. Pojedete do Plzně a hned vás čeká derby. Je to možná trochu paradoxní, ale tamní indiáni jsou soupeři, kteří vám sedí a dokážete je porážet... Podle mě to bude utkání jako každé jiné s Plzní. To znamená, že nás čeká hodně fyzických soubojů a bruslení. Plzeň hraje velice podobný styl jako my. Myslím si, že to bude na začátek velice těžké utkání.