HC Energie Karlovy Vary

David Hruška: Nesmíme usnout na vavřínech

Vynikajícího úspěchu dosáhli hokejisté karlovarské Energie. Překonali klubový rekord, který doposud byl pět vítězství v řadě. Vítězstvím nad Litvínovem se číslice přepsala na šest. „Spokojení můžeme být, ale nesmíme usnout na vavřínech,“ pronesl po utkání forvard David Hruška.

Spokojenost karlovarského nejlepšího střelce byla veliká. „Jsem rád, že Becherovka tento rekord překonala a já můžu být u toho,“ pokračoval. David Hruška už v Karlových Varech působil před deseti lety. Proto má v paměti bývalý název klubu. „Já se musím opravit. Samozřejmě, že je to Energie,“ prohodil s úsměvem na tváři.

Západočeši si postupně budovali v duelu s Litvínovem náskok. Hlavní zbraní svěřenců Antonína Stavjani byly přesilové hry. Energetici se v nich prosadili celkem pětkrát. „Myslím si, že přesilovky jsou i trochu o štěstí. Pořádně se to nedá nějak natrénovat a ani se tomu moc nevěnujeme. Podle mého záleží hodně na zápase. S Mladou Boleslaví nám moc nešly. Tentokrát ano,“ přidává nejproduktivnější energetik.

Kde se vzala síla mužstva v posledních zápasech? David Hruška znal odpověď. „Je to o štěstí. My toho jenom musíme využít, dokud nám to takto jde,“ reagoval.

Chemici dlouho drželi s karlovarským týmem krok. Pokaždé, když Energie odskočila na dvě branky, tak „Cheza“ bleskurychle odpověděla. „Na to si musíme dávat pozor. Udělali jsme pokaždé hrubou chybu a soupeř nás potrestal. Je to veliká škoda. Litvínov ukázal, že nemá špatné mužstvo a i když prohrává, tak maká na sto procent,“ popisuje David Hruška a dodal: „V závěru jsme pozorně bránili a hráli na brejky. Škoda, že jsem ani jeden z těch nájezdů neproměnil,“ zmiňuje své velké šance, ve kterých mířil sám na Hübla.

Související články

Preview k zápasu | po 11.10.2010

Proti Litvínovu za prolomením klubového rekordu