HC Energie Karlovy Vary

Energie potřebuje další body. Získá je na ledě Zlína?

Ačkoli energetici poslední dobou bojují, seč jim síly stačí, poslední tabulkové příčky jako by jim pevně přisouzené byly. Každý nadcházející duel se tak zároveň mění v bitvu o kontakt s extraligovou elitou. Nejinak tomu je i nyní. Na straně druhé, pokud Karlovarští vydolují ze zlínského ledu plný počet bodů, přeskočí trápící se Slavii. Zda se tak skutečně stane, ukáže nedělní dění na Zimním stadionu Luďka Čajky, které odstartuje pátá hodina odpolední.
Kde sledovat zápas: Online přenos | SMS servis | Video přenos

O soupeři

Zlín je napříč extraligovou obcí znám propracovanou obranou, k níž dával impuls Zdeněk Venera. Ten ale přestoupil do Komety Brno. Jak si vedou ševci pod taktovkou dřívějšího asistenta, nyní však hlavního trenéra Rostislava Vlacha? Pokračují v defenzivně laděné hře i nadále?

Na první otázku platí odpověď dobře a na druhou ano. Zlín disponuje třetí nejdůslednější obranou v lize, ještě nedávno se vyhříval takřka na výsluní. Poslední kola ale ševcům příliš do karet nenahrála. Vinou nezdarů protrpěli strmý pád a zachytili se v lepším středu tabulky.

Zlínští se mohou „pochlubit“ nejmenší produktivitou ze všech extraligových celků. Trošku překvapivé od týmu na sedmém místě. Ale co... Když funguje obrana, není třeba se nad tím zvlášť pozastavovat.

Když analyzujeme celek s tak propracovanou defenzivou, začneme právě u ní. Produktivitu obranných řad řídí Tomáš Linhart a Martin Hamrlík, s pěti body vyniká i Lukáš Galvas. Ostatní se zaměřují především na to, aby do zlínské sítě propadlo co nejméně puků.

Tomu výraznou měrou pomáhají gólmani. Luboš Hořčička i Jakub Sedláček odvádějí skvělou práci a patří k tomu nejlepšímu, co může extraliga nabídnout. Zkušenější z dvojice je v úspěšnosti zákroků na čtvrté příčce v extraligovém měřítku, zlínský objev Jakub Sedláček na deváté.

A teď už útok. Ten drží nad vodou čerstvě 36letý Petr Leška s šestnácti kanadskými body. Dobře si vede i jeho spoluhráč z první lajny Bedřich Köhler, neztrácí se ani Petr Čajánek.

O Energii: Přes herní vzestup si nepolepšuje

Poslední dění v tabulce může Energii připomínat past, ze které není východisko. Každá prohra znamená menší naději na vzestup, kterou si pak energetici musejí znovu vybojovat. Situace je to těžká, ale o to větší radost to bude, až se povede tuto bariéru překonat a začne se blýskat na lepší zítřky.

I nadále dvojka tvořená Lukášem Pechem a Petrem Kumstátem ovládá přední příčky kanadského bodování nejen v klubovém, ale také v extraligovém měřítku. Malý šikula, jehož počet nasbíraných bodů odkazuje na číslo jeho dresu, v produktivitě drží pátou příčku, Petru Kumstátovi patří osmá.

Daří se i Dušanu Salfickému, který pomáhá při výsledkovém vzestupu. S úspěšností zákroků lehce přes 92 % je desátým nejlepším extraligovým gólmanem. Z devíti zápasů vychytal pět výher, v minulém zápase s Kometou nepropustil za sebe v nájezdech jediný kotouč.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:3sn (2:1, 0:2, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Košťál (Pech), 18. Skladaný (Melenovský, Dej), 60. Skuhravý (Nosek, Kumstát), rozhodující nájezd Pech - 5. Svoboda Jak. (Hubáček, Divíšek), 32. Divíšek (Žižka), 39. Hubáček (Divíšek).

HC Sparta Praha - PSG Zlín 1:2p (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 54. Ton (Pacovský) - 17. Galvas (Důras, Veselý), 62. Důras.

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize22 - 5 - 2 - 4 - 11 - 62:76 - 23 b.
Průběžné umístění13. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech - 23 bodů (10+13)
Nejlepší střelecPetr Kumstát - 11 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 13 asistencí
Nejlepší v +/-Lukáš Pech +6 bodů
Nejtrestanější hráčMichal Gulaši - 74 TM
BrankářiDušan Salfický 92.01 %, 2.92 g/z
Lukáš Mensator 89.45 %, 3.54 g/z
Marek Benda 87.72 %, 4.29 g/z
Tomáš Závorka 88.68 %, 3.65 g/z
Úspěšnost přesilovek10.2 % (11. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení84.0 % (13. místo v extralize) *

PSG Zlín
Utkání v extralize22 - 8 - 4 - 4 - 6 - 46:49 - 36 b.
Průběžné umístění7. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Leška - 16 bodů (3+13)
Nejlepší střelecBedřich Köhler - 10 branek
Nejlepší nahrávačPetr Leška - 13 asistencí
Nejlepší v +/-Leška, Köhler +8 bodů
Nejtrestanější hráčPetr Čajánek - 44 TM
Brankáři Luboš Horčička 93.33 %, 2.02 g/z
Jakub Sedláček 92.16 %, 2.15 g/z
Úspěšnost přesilovek5.3 % (14. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení88.0 % (7. místo v extralize) *

Zdroj: iDnes.cz

Vzájemné zápasy 2010/2011

10. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:3

Vzájemné zápasy 2010/2011

11. kolo PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary 5:3
24. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:5
37. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:4
50. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:3sn

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Salfický - Gulaši, Nosek, Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Rohan, Gründling, Bombic - Košťál, Pech, Kumstát - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Kuběna, Kupec, Zucker.

PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Tesařík, Tesařík, Řezníček, Lučka - Honejsek, Leška, Köhler - O. Veselý, Čajánek, Důras - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech.

Související články