HC Energie Karlovy Vary

Mládež v bojích proti severu úspěšná

Týden ve znamení "severských" bitev za sebou mají mladí hokejisté karlovarské Energie. Mladší dorost v souboji o druhou příčku podlehl Liberci, hráči žákovských kategorií se střetli s výběry Děčína, Kadaně či Litvínova. O tom, jak se jim v souboji s týmy ze severu Čech dařilo, kompletní výsledkový servis a stručný popis všech odehraných zápasů, to vše naleznete v našem pravidelném týdenním souhrnu mládeže.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu - nadstavba - skupina A

24. kolo – 3. prosince

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:2, 3:0, 1:1)
Branky: Tamáš, Pištěk, Cankov
Asistence: Holub, Poizl
Hosté odehráli dobrou první třetinu, ale maximální spokojenost pokazila domácí branka pár vteřin před jejím koncem, což pořadatelský tým hodně pomohlo vrátit zpět do zápasu. Liberci vyšla výtečně prostřední část, kterou ovládl. Energie ve třetím dějství zabojovala, snížila, ale vyrovnat se jí i přes velký tlak nepodařilo, zvláště, když z rychlého protiútoku domácí dvě minuty před koncem vstřelili uklidňující gól, který potvrdil jejich vítězství.

21. kolo – 6. prosince

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:4sn (1:0, 0:1, 2:2. 0:1)
Branky: Pištěk, Klejna
Asistence: Ptáček 2, Šik, Křemen
Utkání nenabídlo příliš pohledných hokejových momentů a bylo orámováno spoustou nepřesností na obou stranách. Ve druhé třetině si karlovarští vypracovali několik přečíslení dva na jednoho, po kterých mohli vývoj utkání strhnout na svoji stranu, ale řešení těchto situací postrádalo přesnost a překvapivost, což je stálo vedení. Po šedesáti minutách nerozhodný stav byl spravedlivý, a když se nerozhodlo ani v prodloužení, následovala dovednostní soutěž. V ní byl soupeř úspěšnější a odvezl si bod navíc.

Žákovská liga starších žáků ročníku 2002

19. kolo – 5. prosince

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 11:3 (2:2, 8:1, 1:0)
Branky: Korčmaroš 4, Binias 3, Mareček 2, Matoušek, Černý
Asistence: Binias 4, Korčmaroš 2, Bokštefel 2, Kosina, Bílek, Mareček, Matoušek, Remeš
Na západ Čech přijel lídr soutěže z Litvínova. Domácí na soupeře doslova vlétli, v podstatě jej nepustili do zakončení a brzy se ujali zaslouženého vedení 2:0. Až na kratičký hernývýpadek, po kterém hosté ještě stačili vyrovnat, tak po celé utkání domácí hru kontrolovali. Na vysoké výhře se hodně podepsali velmi špatně chytající hostující brankáři. Konečný výsledek je hodně překvapující, ale nebyl by dosažen maximálním nasazením, bojovností a odolností všech hráčů proti velmi tvrdě a agresivně hrajícímu soupeři. Pochvala pro domácí je zcela zasloužená.

24. kolo – 6. prosince

HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary 2:7 (0:2, 1:3, 1:2)
Branky: Korčmaroš 2, Pohanka, Benda, Bílek, Mareček, Matoušek
Asistence: Binias 3, Kosina, Benda, Korčmaroš, Bokštefel, Vondráček Ben.
Současný vedoucí tým soutěže se utkal s posledním Děčínem. Rozdíl v dovednostech hráčů byl propastný, ale bohužel tento rozdíl z velké části smazal rozhodčí, který velmi necitlivě, často až nesmyslně vylučoval hostující hráče jako na běžícím pásu. Skóre mohlo být i tak vyšší, bohužel hosté většinu svých dobrých šancí trestuhodně zahodili.

Žákovská liga mladších žáků ročníku 2004

19. kolo – 5. prosince

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky: Galla 2, Zolnaj 2, Rymon
Asistence: Voroščuk, Zolnaj
Již potřetí v této sezóně poměřili karlovarští své síly s rivalem z Litvínova a díky velmi kvalitnímu týmovému výkonu se mohli poprvé v sezoně s tímto soupeřem radovat z vydřeného a zcela zaslouženého vítězství! Za všechny hráče zaslouží pochvalu brankář Štěpán Jiskra, který v důležitých chvílích skvělými zákroky podržel svůj tým.

24. kolo – 6. prosince

HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary 5:7 (1:3, 2:1, 2:3)
Branky: Czingel 2, Galla 2, Rymon 2, Mareš
Asistence: Bubeliny, Czingel, Neubert, Rymon
Oproti předchozímu sobotnímu zápasu, které energetici doma proti Litvínovu sehráli výborně, byl jejich výkon o den později na ledě Děčína zcela opačný. V zápase plném individuálních chyb a celkově o poznání nižšího nasazení tak byly jedinými pozitivy alespoň proměňování šancí a konečné celkové vítězství.

Žákovská liga mladších žáků ročníků 2004/2005

17. kolo – 5. prosince

SK Kadaň - HC Energie Karlovy Vary 12:5 (3:2, 6:1, 3:2)
Branky: Dvořák, Král, Schöberl, Polák, Zich
Vzhledem k tomu, že utkání v Kadani se v rámci předehrávky hrálo v pátek a nikoliv v sobotu, mohl domácí tým nastoupit i s útokem hráčů 04, který si jinak plní své povinnosti ve vyšší kategorii. Tato skutečnost se v konečném důsledku promítla i v celém herním obrazu, kdy zmiňovaní fyzicky, věkově a především herně vyspělejší hráči domácích vstřelili celkem deset z dvanácti branek. I přesto se však malé karlovarské naděje dokázaly proti soupeři velmi dobře prosazovat, o čemž vypovídá i pět vstřelených branek v síti domácích.

Minihokej

3. třída – 5. prosince

Levá

HC Tachov / Mariánské lázně - HC Energie Karlovy Vary 5:15 (3:4, 0:9, 2:2)
Branky: Roštejnský 4, Pačíska 3, Heller 2, Malý 3, Fišer 3

Pravá

HC Tachov / Mariánské lázně - HC Energie Karlovy Vary 19:9 (5:2, 8:1, 6:6)
Branky: Nosek 5, Šoupal, Stezková, Uxa, Vitner