HC Energie Karlovy Vary

Bačo v užší nominaci Slovenska na MS do 20 let

Slovenský útočník Róbert Bačo je blízko účasti na MS do 20 let. Sedmnáctiletý forvard Energie je totiž ve třicetičlenné nominaci Slovenska, která odcestuje do dějiště světového šampionátu v Edmontonu.

Slovenský trenérský štáb v čele s Róbertem Petrovickým zúžili kádr, který se připravoval ve Zvolenu, nejprve osm hráčů, v dalším týdnu pak pět. Do Edmontonu tak odletí celkem 30 hráčů včetně karlovarského útočníka Róberta Bača, ve slovenském výběru bude tak i s ním celkem pět hráčů ročníku 2003 a 2004.

Bačo patří k oporám karlovarských mládežnických týmů. Do Karlových Varů přišel před loňskou sezonou, v ročníku 2019/20 nasbíral v juniorské soutěži v 38 zápasech 26 bodů. Letos stihl krátce předtím, než byla soutěž přerušena, devět utkání, ve kterých vstřelil dvě branky a na čtyři další nahrál.

Sedmnáctiletý útočník už ale okusil i dospělý hokej. Na svém kontě má už i jedno utkání v Tipsport extralize z loňské sezony a letos v létě naskočil do výběru trenéra Pešouta i v jednom z přátelských utkání.

Košický rodák v uplynulé sezoně naskočil do 9 zápasů za slovenskou osmnáctku, nechyběl ani na prestižním Hlinka Gretzky Cupu. Další starty v národním týmu tak může přidat už na blížícím se Mistrovství světa do 20 let.