HC Energie Karlovy Vary

Beránek: v závěru už nám chyběly síly

Karlovarské Energii končí sezóna. V posledním utkání prohráli energetici s pardubickým Dynamem 2:3 po prodloužení a celkově v sérii 0:3. Bilancí 1+1 se blýsknul útočník Ondřej Beránek, který po utkání jen těžko hledal slova.

Ondro, prohráli jste sérii 0:3, ale rozhodně jste nedali kůži lacino, souhlasíte?
Je to ohromná škoda, mrzí nás to. Letos si myslím, že jsme na Pardubice měli. Oproti minulému roku jsme hráli líp, ale bohužel to nestačilo. Podle mého rozhodly ty dva zápasy v Pardubicích. Vždy nám tam utekla první třetina a my museli dotahovat, což stálo hrozně sil.

Dnes z Vaší strany vypadala první třetina mnohem lépe. Soustředili jste na ní nějak speciálně?
My jsme si řekli, že první třetinu musíme za každou cenu udržet, což se podařilo. Bohužel jsme ve druhé ani třetí třetině žádný gól už nepřidali a soupeř nakonec vyhrál.

V prodloužení byl soupeř aktivnější. Došly vám už síly?
My měli náročný konec základní části. Poslední dva zápasy jsme odehráli de facto už v play off módu. Zatímco Pardubice se na něj chystaly delší dobu. Stálo to hrozně moc sil, které nám dnes možná chyběly. Ale buďme pokorní, Dynamo ukázalo velkou sílu a já mu gratuluji k postupu.

Ale ostudu jste neudělali, souhlasíte?
Určitě ne. Myslím, že jsme ukázali charakter a sílu našeho mužstva. Kdyby nám někdo řekl před zápasem v Plzni, že se dostaneme do předkola, brali bychom to všemi deseti. Tři nula zní sice krutě, ale v každém zápase nám chyběl jen malinký krůček, škoda.

Vždy vám chyběl malinký krůček…
Jak už jsem řekl, za mě rozhodly ty venkovní zápasy. Šance jsme měli, ale bohužel je nevyužili. Soupeř byl efektivnější a proto jde dál.

Jak moc mrzí, že jste domácí zápasy nemohli odehrát ve své aréně?
Já bych to moc nerozebíral. Stalo se, stalo a život jde dál. Sluší se ale poděkovat fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu a vytvořili nám super atmosféru.

Děkuji za rozhovor a celou sezónu

Související články