HC Energie Karlovy Vary

Cílem je minimálně zopakovat čtvrtfinále, hlásí kapitán esportového týmu Kubin

Extraliga je v plném proudu, paralelně ale zanedlouho odstartuje i její virtuální podoba. Hráčů z nejvyšší hokejové tuzemské soutěže je sice v esportových týmech pomálu, reprezentace klubů, je ale stejně svědomitá.

Přípravy vrcholí a karlovarské gamery bude již zanedlouho čekat start nového ročníku EHL, v novém složení a také s obměněnými pravidly. „Těšíme se moc. Letos bude liga v jinačím formátu, jelikož klub nově reprezentují tři hráči. Celkově se nebude sčítat výsledek, ale bude se hrát styl best of five, kde bude hrát první s prvním, druhý s druhým, třetí s třetím a pak dva zápasy dva proti dvěma. Bude to tedy určitě zajímavé,“ říká na úvod Jakub „Kubin“ Černo. „Za mne to upřímně není krok k lepšímu. Myslím si, že liga byla kvalitativně dostačující s osmadvaceti hráči. Hlavně ty 2v2 zápasy nejsou vůbec lehké. Ze čtvrtfinále mám zkušenost, že se špatně přepíná mezi hráči. Bude to tedy těžší,“ hodnotí změny kapitán týmu. „Budeme určitě trénovat jeden na jednoho proti sobě. Připravovat se ale budeme muset i v přátelských zápasech na formát 2v2,“ dodává Jakub Černo k přípravě.

„Jak už jsem říkal v draftu, jsem hrozně rád, že si mne vybrala Energie. Bydlím kousek od Karlových Varů, takže jsem spokojený,“ reagoval Josef Podhola na fakt, že bude oblékat dres Karlových Varů. „Jsem neskutečně rád, protože jsem s Kubou odehrál několik utkání v NHL20, stali se z nás dobří kamarádi. Je super, že si můžeme spolu zahrát za jeden tým a pokusit se o co největší úspěch,“ reagoval Jaroslav Kouba. „S novým výběrem jsem velmi spokojený. Můj bývalý spoluhráč Kuba se mnou bohužel nezůstal. Byl jsem rád, že mi Energie dala možnost vybrat oba hráče. Hlavně Almona, toho znám delší dobu. Na Pepika jsem také slyšel hodně pozitivních ohlasů,“ dodává k týmovému složení Kubin.

„Letos zatím nevyšla žádná solidní karta na karlovarské hráče. Pokud by v budoucnosti vyšla nějaká karta, jako například team of the week, tak ho tam určitě můžeme zařadit. Uvidíme, co nám hra přinese za nové možnosti,“ hodnotil aktuální situaci ohledně karlovarských hráčů ve virtuálním světe kapitán Kubin. Co se týče sestav, tak ty jsou často probíraným týmovým tématem. „Určitě to konzultujeme. Včera jsme probírali nějaké sestavy, všichni tomu rozumíme a rádi si pomůžeme,“ konstatoval spokojeně Josef Podhola.

„Letos budou ty sestavy ještě vyrovnanější než loni. Já se nejvíce těším na derby s Plzní, to má vždy něco do sebe. Nejméně se pak těším na Pardubice, protože mají opravdu nabouchaný kádr,“ popsal své preference na soupeře Jakub Černo. „Já osobně vyhlížím zápas s Litvínovem, tam totiž znám Kumbika, takže zápas s ním bude super. Netěším se ale na Brno, tam to bude zápas s Andrem, proti kterému to neumím, bude to tedy zajímavé,“ říká Almon. „Nejméně se těším na Liberec, tam jsou výborní hráči. Těším se na Litvínov, jsou tam super kluci, super parta takže to bude skvělý zápas,“ zakončuje trojka týmu Pepik001.

Soutěž byla v loňské sezoně velice vyrovnaná, karlovarskému duu se podařilo probojovat až do čtvrtfinále, tam ale narazilo na Pardubice, které byly nad jeho síly. Kapitán letošního týmu má ale do letošního ročníku jasno. „Myslím si, že toho jsme schopní. Minimálně zopakovat čtvrtfinále je náš cíl. Máme na to tým, jsme dobří hráči. Do top osmičky bychom to mohli zvládnout,“ hlásí hlava týmu.

„Během sezony mi hodně lidí psalo, nejen kamarádi, ale i lidé z regionu, kteří sledují hokej a začali koukat i na esport. Takže nějaká menší fanouškovská základna tam je. Uvidíme, jestli se letos ještě rozroste,“ zhodnotil situaci kolem příznivců Jakub Černo„Sledujte naše zápasy, hodně z nich bude streamovaných. Bude to zajímavé, celá liga bude vyrovnaná. Hraje se namísto dvou zápasů best of five, takže fanoušek esportového hokeje se má na co těšit,“ zakončuje vzkazem pro fanoušky Kubin.