HC Energie Karlovy Vary

Doufám, že Energii nezklamu, hlásí Jakub ”Kubin” Černo

V loňské sezoně to se svým spoluhráčem Kubii7 dotáhli až do playoff, v něm sice padli proti Pardubicím, na další sezonu má ale Kubin jasno. ,,Oproti loňskému ročníku jsem udělal kus práce a každým zápasem jsem se zlepšoval. I když jsem jako dvojka neměl tak solidní výsledky, věřím, že jako jednička je zvládnu zlepšit. Pokusím se zahrát co nejlépe a potěšit fanoušky esportu v Karlových Varech."

„Loňský ročník EHL byl pro mne strašně zvláštní, jelikož sem poprvé vstupoval do světa esportu a nevěděl jsem, co od toho čekat. Začátek ligy se mi upřímně moc nepovedl, nasbíral jsem zbytečné prohry kvůli špatnému týmu v HUT, smůle a hlavně kvůli nervům, kde jsem nezvládl závěry zápasů. V polovině ligy se to naštěstí zlomilo, když jsem na offline kole otočil zápas s Hradcem a připsal si první osobní výhru. Od té doby jsem si začal více věřit,“ hodnotí Kubin začátek své esportové kariéry.

„Druhá polovina ligy už byla vydařenější. Po Mountfieldu následovaly dva vítězné zápasy se Spartou a Zlínem, a s Kubou jsme jeli na vítězné vlně. Pak přišlo kolo s Třincem, které jsem pokazil já, protože jsem se zalekl soupeře a hrál strategii "park the bus" (defenzivní styl hry, pozn. redakce) což na nejlepšího střelce EHL neplatilo. Zbytek základní části jsme ale s Kubou zvládli společnými silami, v posledním kole jsme porazili Plzeň a díky tomu si zařídili play-off ze 7.místa,“ říká Jakub Černo.

„V playoff na mě osobně dolehla obrovská nervozita, hrát v televizi je nesmírně obtížné, i když to na první pohled nevypadá. Ve čtvrtfinále jsme oba dva bojovali statečně, bohužel to nestačilo. Osobní cíl jsme si ale splnili, jelikož už na draftu jsme chtěli oba postoupit do play-off. Tímto bych chtěl taky poděkovat mému bývalému spoluhráči Kubii7 za skvělou sezonu, jeho výsledky a že to se mnou nevzdal, i když to bylo občas na nervy. Přeji mu hodně štěstí do nového angažmá,“ doplňuje karlovarský gamer.

„Ohledně nové sezony - na nový ročník se určitě těším, čeká nás sezona s novým formátem ligy a hlavně s novými 2 spoluhráči. Je to pro mne čest a hrdost reprezentovat moje milované Karlovy Vary, teď dokonce jako jednička. Oproti EHL sem udělal kus práce a každým zápasem jsem se zlepšoval. I když jsem jako dvojka neměl tak solidní výsledky, věřím, že jako jednička je zvládnu zlepšit. Pokusím se zahrát co nejlépe a potěšit fanoušky esportu v Karlových Varech. Doufám, že Energii nezklamu,“ zakončuje Kubin.