HC Energie Karlovy Vary

Energetici nezahálí ani o pauze, s týmem trénují i junioři

Reprezentační přestávka rovná se volno? V Karlových Varech to tak úplně neplatí. Po krátkém jednodenním odpočinku totiž už energetici opět potí tréninkové dresy a připravují se na závěr základní části a následné vyřazovací boje.

Hráči, kteří působí na západě Čech déle, už to dobře znají. O reprezentační přestávce se v Karlových Varech po krátkém odpočinku opět trénuje, a to hned dvoufázově.

„Po náročném programu jsme dali hráčům jeden den volno, dva dny jsme pak trénovali dvoufázově. V sobotu si dáme ještě jeden den volno, to bude jedna z posledních možností, kdy hráči mohou zregenerovat. V neděli uděláme předzápasový trénink a půjdeme to toho našlapaného programu, který nás čeká až do konce základní části,“ popsal stručně předchozí dny A-týmu asistent Tomáš Mariška.

„Trochu jsme oživili kondiční trénink na ledě i mimo něj, zapracovali na dovednostech. Jednalo se spíš o oživovací věci, které hráči znají a na které nebylo tolik prostoru. Jsme rádi, že jsme si trošku odpočinuli a věřím, že budeme připraveni na zbytek sezony,“ říká s ohledem na fakt, že do konce základní části čeká energetiky deset utkání ve dvaceti dnech.

Do tréninku Energie se po zranění zapojil už i Tomáš Rachůnek, trenérskému triu, které v Karlových Varech prodloužilo smlouvu i pro příští sezonu, tak aktuálně chybí již pouze zraněný obránce Martin Rohan a útočník Jakub Flek, který si plní reprezentační povinnosti.

„Po zdravotní stránce jsme byli víceméně kompletní. Martin Rohan se připravuje zatím individuálně, do plné přípravy už se ale zapojil Tomáš Rachůnek,“ spokojeně hlásil Pešoutův asistent.

Tomáš Rachůnek už po zranění opět trénuje

V kádru Energie se objevily více než tři desítky hokejistů. Jak už bývá v Karlových Varech zvykem, prostor dostali i mladší hráči z juniorského mužstva či hráči širšího kádru, kteří působí v Sokolově.

„Opět jsme zařadili několik talentovaných hráčů z naší mládeže, které jsme chtěli porovnat, ať už mezi sebou, tak i s našimi hráči. Chtěli jsme vidět, jakým způsobem si řeknou o možnost zapojení v našem týmu. Jsem rád, že jejich přístup byl velmi dobrý, i když teď mají velmi omezené možnosti přípravy a nemají před sebou žádné zápasy. Jejich snaha byla enormní a myslím si, že nás někteří z nich oslovili natolik, že tu šanci si zaslouží a dostanou ji. Uvidíme, jak se nám to v nabitém programu po reprezentační přestávce povede skloubit, ale určitě jsme spokojeni,“ ocenil přístup mladých hráčů.

Sestava Energie v aktuálním tréninkovém období

Brankáři: Vladislav Habal, Patrik Hamrla, Filip Novotný
Obránci: Daniel Kowalczyk, Dalimil Mikyska, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Petr Šenkeřík, Martin Weinhold, Libor Zábranský, David Tureček, Filip Krajčík, František Klejna, Kryštof Bulka, Martin Rohan (zraněný)
Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jan Hladonik, Petr Koblasa, Martin Kohout, Tomáš Mikúš, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Václav Skuhravý, Tomáš Vildumetz, Tomáš Vondráček, Matěj Zabloudil, Jiří Kulich, Samuel Šmajda, Robin Sapoušek, David Novotný, Dominik Rymon, Petr Rozhon, Jakub Flek (reprezentace A)

S A-týmem opět trénují i mladíci, nechybí ani šestnáctiletý Jiří Kulich