HC Energie Karlovy Vary

Energetici pokračují v přípravě, na led jezdí za hranice

Před třemi týdny naposledy odehráli karlovarští hokejisté soutěžní zápas. Na základě vládního nařízení se následně nejvyšší soutěž zastavila, zakázán je v současnosti i trénink ve vnitřních prostorách KV Areny i ostatních sportovišť v České republice.

Sportovní vedení klubu a trenéři A-týmu se s nepříjemnou situací musí, stejně jako jejich kolegové v ostatních týmech, poprat. Hokejisté tak v současnosti trénují jak na suchu, tak ale i na ledě. Vzhledem k výše uvedeným opatřením ale musí využívat podobně jako některé další extraligové celky ledových ploch za hranicemi.

„Využili jsme možnosti trénovat na ledě v Sasku. V rámci finančních možností klubu bychom rádi tuto variantu trénování v Německu chtěli využívat i nadále,“ uvedl k aktuálním nepříjemnostem přípravy hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Pokud se situace v Česku, ale také v Německu, které od pondělí 2. listopadu zpřísní na základě zhoršující se epidemiologické situace koronavirová opatření, nezmění, budou v současném stylu tréninku pokračovat i nadále, a to až do doby, kdy bude umožněno plnohodnotně trénovat na ledě i v Česku.