HC Energie Karlovy Vary

Energetici v pondělí zahájí letní přípravu

Karlovarští hokejisté zahájí už v pondělí přípravu na novou extraligovou sezonu. Svěřence Martina Pešouta čeká celkem osmitýdenní dril, během kterého budou nabírat fyzickou kondici.

Už se všemi posilami vyběhnou hráči devátého týmu loňské základní části k úvodnímu tréninku. Tým bude z důvodů vládních nařízení rozdělen do početně omezených skupin, které se budou na připravených venkovních sportovištích střídat tak, aby se hráči nepotkávali. Během letní přípravy, která skončí v pátek 26. června, absolvují energetici tradiční kombinaci tréninků zaměřených na sílu či rychlost. Pokud to situace dovolí, zamíří kromě venkovních sportovišť i do posilovny či do bazénu.

„První týden bude klasicky zaměřený na zapracování tak, aby se hráči znovu dostali tréninkového rytmu. Dál se uvidí, jestli už bude k dispozici posilovna a další zařízení, která bychom v přípravě rádi využili,“ uvedl ke startu přípravy hlavní trenér Energie Martin Pešout.

Kádr energetiků bude pro přípravu doplněn několika nadějnými juniory, chybět by neměl ani brankář Jan Bednář, který vyhlíží draft do NHL, či nejnovější akvizice týmu – obránce Lukáš Pulpán a útočníci Tomáš Redlich, Patrik Machač a Jan Hladonik. Individuální příprava byla umožněna obránci Dominiku Graňákovi, později se do tréninku zapojí také obránce Matěj Stříteský, jenž začal s tréninkem s vlastním kondičním trenérem již dříve.

Letní přípravu zakončí energetici v pátek 26. června, k prvnímu tréninku na ledě se sejdou v pondělí 27. července v KV Areně. Úvodní utkání nového extraligového ročníku pak přijde na řadu v pátek 18. září, kdy Energie na svém ledě přivítá Mladou Boleslav.

Ke změnám dochází v realizačním týmu Energie, kdy z důvodu úsporných opatření je snížen počet jeho členů ze tří na dva, kdy dále budou pokračovat masér a kustod David Merc a vedoucí týmu Radim Knápek. Vojtěch Polák starší, který funkci kustoda u A-týmu vykonával pečlivě a svědomitě téměř dvě desítky let, v letošním roce dosáhne důchodového věku. Vedení klubu mu děkuje za jeho věrné služby a přeje mnoho radosti do další životní etapy.

Aktuální kádr HC Energie

Brankáři: Jan Bednář, Patrik Hamrla, Adam Horák, Jakub Kašpar, Filip Novotný
Obránci: Dominik Graňák, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan, Matěj Stříteský, Ondřej Šafář, Petr Šenkeřík, David Tureček, Martin Weinhold
Útočníci: Lukáš Adámek, Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Petr Koblasa, Martin Kohout, Tomáš Křehlík, Adam Křemen, Patrik Machač, Tomáš Mikúš, David Novotný, Martin Osmík, Tomáš Redlich, Petr Rozhon, Václav Skuhravý, Otakar Šik, Tomáš Vildumetz, Tomáš Vondráček, Matěj Zabloudil