HC Energie Karlovy Vary

Energie míří na druhý konec republiky, utká se s Třincem

S jasným cílem vyrazili karlovarští hokejisté i s jednodenním předstihem na druhou stranu republiky. Energetiky usilující o zastavení série porážek čeká na horkém ledě Werk Areny obhájce titulu. Nedělní souboj proti Ocelářům má svůj začátek naplánovaný na 15:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Velmi náročný program energetiků pokračuje. Po domácím trojboji čeká na svěřence Martina Pešouta na druhém konci republiky Třinec. Oceláři mají za sebou loňskou opravdu povedenou sezonu, kterou korunovali titulem mistra Tipsport extraligy, když postupně přešli přes Vítkovice, Plzeň a ve finále si poradili i s Libercem.

Změny v kádru Třince

Příchody:
Patrik Bartošák, Petr Kváča, Tomáš Kundrátek, Patrick Kudla, Patrik Hrehorčák, Michal Kvasnica, Matěj Stránský, Andrej Nestrašil

Odchody:
Šimon Hrubec, Peter Hamerlík, Jan Bartko, Patrik Husák, David Cienciala, Vít Christov, Ethan Werek, Vladimír Svačina, Jonáš Peterek, Adam Raška, Cam Barker

Také letos patří hokejisté s drakem na prsou k velkým favoritům soutěže. S Oceláři se sice po sezoně rozloučilo několik důležitých hráčů, jako například brankář Šimon Hrubec či útočníci David Cienciala nebo Ethan Werek, nicméně vedení týmu udělalo vše, aby přivedlo kvalitní náhradu. A to se povedlo. Dvojici Hrubec - Hamerlík vystřídali v brankovišti reprezentant Patrik Bartošák, ofenzívu posílil muž se zkušenostmi z AHL, KHL či švédské SHL - Matěj Stránský. Nejnovější tváří se stal forvard Andrej Nestrašil, jenž se rovněž může pochlubit bohatými zkušenostmi ze zahraničí.

Je třeba dodat, že Nestrašil měl na tým z Moravskoslezského kraje okamžitě obrovsky pozitivní vliv. V pouhých dvou zápase se stihl jednou trefit a na dalších třech gólech se podílel asistencí. Pochvalu si jistě zaslouží i Petr Kváča. Gólman, kterého draftovalo do NHL Colorado, musel zastoupit Patrika Bartošáka, něhož vyřadilo ze hry menší zranění. I jeho zásluhou se tedy stále drží Třinečtí v horní části tabulky, konkrétně na druhé příčce. Po devíti odehraných duelech mají na kontě šestnáct bodů a v neděli budou usilovat o třetí výhru v řadě.

Z karlovarských řad

Nelehké období mají za sebou hokejisté z lázeňského města. Z domácího trojboje nevytěžili ani bod, jejich šňůra proher se tak natáhla už na čtyři zápasy v řadě. „Ty výsledky musíme hodit určitě za hlavu. Musíme zregenerovat, je to teď doopravdy rychlé a čeká nás dlouhá cesta do Třince. Hráči musejí pracovat na tom, aby se dali co nejdříve dohromady,“ velí Tomáš Mariška před odjezdem do Třince.

Papírový favorit je zřejmý, nicméně ani tak nejedou Karlovarští do Třince nejedou dát svou kůži lacino. „Musíme se o ty body rvát dál, přenést si něco z těch dobrých pasáží, vyvarovat se nekoncentrovanosti a být stabilnější celých šedesát minut,“ popisuje recept na zlepšení asistent trenéra. „Třinec je velmi kvalitní a těžký soupeř, ale my jsme ve všech zápasech v určitých pasážích dokázali, že se soupeřům můžeme vyrovnat nebo je i zatlačit,“ věří svým svěřencům Mariška.

Sestavy z předešlého zápasu

Třinec: Kváča – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Krajíček, M. Doudera, M. Adámek – Stránský, P. Vrána, A. Nestrašil – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, O. Beránek, Raška I – Michnáč, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček

Související články