HC Energie Karlovy Vary

Energie přivítá Olomouc. Podaří se jí vyzrát na aktuálního lídra?


Po výjezdu do Třince se energetici vrací na domácí led, kde je čeká další těžký zápas, neboť se postaví dosud neporažené Olomouci. Navážou energetici na výhru z třineckého ledu a zatopí Hanákům? To se uvidí v neděli 25. září v 15:30 hodin. Vstupenky je možné zakoupit online nebo přímo na místě. Pokladny budou otevřeny hodinu a půl před zápasem.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

I v Olomouci došlo po sezoně k trenérské obměně. Zdeněk Moták se stal hlavním trenérem třineckých Ocelářů, na místo Tomajkova asistenta do Olomouce přišel bývalý slovenský obránce Boris Žabka, který má zkušenosti s českou extraligou nejen jako hráč, ale i jako asistent trenéra.

Asi nejsledovanějším byl odchod Davida Krejčího, který po úspěšném působení na mistrovství světa oprášil dres bostonských Medvědů. Po několika letech z týmu Kohoutů k prostějovským Jestřábům odešel útočník Vilém Burian. Hanáky opustil i odchovanec karlovarské Energie Vojtěch Tomeček a zamířil do Motoru. Slovenský útočník Peter Lichanec bude v této sezóně bojovat za Vsetín. Za hranice, konkrétně do Štýrského Hradce, vyrazil útočník Petr Kolouch.

Pro doplnění útočných řad lovili olomoučtí ve východních Čechách. Z Hradce Králové přišel Jakub Orsava a z Pardubic Lukáš Anděl. Z opačné části republiky je útočník Pavel Musil, jehož posledním působištěm byla plzeňská Škodovka. Obranné řady rozšířil Lukáš Mareš z Dukly Jihlava. I tým z Hané dává příležitost juniorům. K vidění v dresu Kohoutů budou například obránce Adam Rutar nebo juniorský reprezentant Matouš Menšík.

Kohouti do sezóny vlétli nejlepším možným způsobem, neboť po třech odehraných zápasech mají plný počet bodů a usadili se na prvním místě tabulky. První body si přivezli z Plzně a poté dvakrát bodovali na domácím ledě, kdy přehráli mladoboleslavské Bruslaře a pražskou Spartu. Zápas se Spartou přinesl Branislavu Konrádovi první čisté konto v sezóně.

Z kabiny Energie

Karlovarským se na domácí led tentokrát bude vjíždět lépe, neboť za sebou mají úspěšný duel s třineckými Oceláři, v němž získali první tři body v sezóně. Energetici do sezóny totiž nevstoupili úplně nejlépe. V Brně je Kometa pod vedením bývalého karlovarského kouče Martina Pešouta srazila na kolena. Tato studená sprcha měla nejspíše vliv i na domácí utkání s hradeckým Mountfieldem.

Energetikům dělala problém hlavně produktivita a hra speciálních týmů. Na obojím zřejmě tým s trenéry zapracoval, neboť na led Třince vyjeli hráči plní odhodlání a speciální týmy fungovaly jako švýcarské hodinky. To mimo jiné přineslo i první využití početní výhody v sezoně, o které se postaral Jan Hladonik.

Energetici následně s neskutečným nasazením ubránili i všechna oslabení. Fanoušci, kteří zápas sledovali, měli možnost vidět v akci Energii tak, jak ji znají. Hráči bojovali o každý kousek ledu, o každý kotouč a zaslouženě si vybojovali plný počet bodů.

Týmový výkon si pochvaloval i Jan Hladonik. „Kluci perfektně ubránili oslabení. Vylehali to tam a žrali puk. Je to ukázka toho, že když hrajeme jako jeden tým, tak to přinese body.“ Bude tento přístup i receptem na dosud neporažené Kohouty?

Tři body v Třinci vychytal po skvělém výkonu při svém prvním startu v sezoně Vladislav Habal. Bude on tím, kdo bude hájit branku Energie v duelu proti Olomouci, nebo se do karlovarské svatyně vrátí Štěpán Lukeš?

Zajímavý zápas pak čeká na útočníka Tomáše Redlicha, který naskočí do svého stého zápasu za tým Energie.

Související články

Preview k zápasu | po 14.11.2022

Po pauze zpátky do KV Areny! Přijíždí Olomouc