HC Energie Karlovy Vary

Gól potěšil, ale hlavní jsou body, hlásí Doudera

Karlovarská Energie zlomila prosincové prokletí a po pěti porážkách si připsala na ledě Hradce Králové důležité vítězství. Vítěznou branku vstřelil po návratu z trestné lavice obránce Lukáš Doudera. Bojovník, který v přípravě nejprve přišel o zuby a následně utrpěl zlomeninu nosu, si tak připsal první gól v dresu karlovarské Energie.

Lukáši, gratuluji k vítězství. Bylo hodně ubojované, souhlasíte?
Jak říkáte, bylo to velmi náročné utkání. Hradec hrál po celých šedesát minut velmi dobře a měl plno šancí. My to ale ubojovali a uhráli skvěle týmově. Za tři body jsme nesmírně rádi. Zároveň ale musíme v takovýchto výkonech pokračovat i nadále.

Jak moc důležitým článkem byl brankář Novotný?
Viděli jste to sami. Pochytal toho fakt neskutečně moc. Musíme mu poděkovat, protože tři body vezeme hlavně díky němu.

Vstřelil jste vítězný gól. Jak hodnotíte svůj výkon?
Já jsem se tam nechal hlavně zbytečně vyloučit, byl jsem na sebe dost naštvaný. Naštěstí to kluci ubránili a po návratu na led se ke mně hned dostal puk. Snažil jsem se nic nevymýšlet a vystřelit. Naštěstí to tam spadlo. Hlavní jsou ale týmové tři body, které jsme po sérii nezdarů potřebovali jako sůl.

V prosinci jste doposud nevyhráli. Jak moc může být nedělní výhra důležitá vzhledem k dalšímu průběhu sezóny?
Věděli jsme, že se nám na Hradec nedaří. Na druhou stranu jsme se skvěle připravili. Říkali jsme si, že bude klíčové neprohrát první třetinu, což se povedlo. Minulost házíme za hlavu, těšíme se z vítězství a pokusíme se na něj navázat v úterý doma proti Liberci.

Utkání jste dohrávali na pět obránců. Jak moc to bylo vyčerpávající?
Určitě to nebylo jednoduché. Na druhou stranu jsme byli všichni hodně na ledě, což není nikdy špatné. Každý tam nechal úplné maximum a jsme šťastní, že to přineslo vítězství. Teď se jen musíme modlit a doufat, že budou kluci rychle v pořádku.

Sezónu jste načal v Třebíci, nyní již delší dobu nechybíte v sestavě Energie. Asi je cíl udržet se v ní do konce sezóny, že?
Jednoznačně! Já jsem za šanci ve Varech hrozně rád. Snažím se na každém tréninku odvádět maximum, abych přesvědčil trenéry, že extraligu hrát můžu. Na každý zápas se připravuji na sto procent, bez ohledu na počet minut, který pak třeba odehraju. Doufám, že zatím důveru splácím a jsou se mnou trenéři spokojeni.

Jak moc vám angažmá v Třebíči pomohlo?
Bylo to tam super, hrozně mi to angažmá pomohlo. Hrál jsem hodně minut, cítil se fajn. Navíc se nám od začátku sezóny dařilo týmově. Vlastně i teď jsou kluci z Třebíče na prvním místě. A když se daří týmově, daří se i individuálně. Tak to zkrátka funguje, individualita se sveze s týmem. Doufám, že jsme si už vybral i zdravotní trable, kterých tady bylo víc než dost (smích).

Děkuji za rozhovor.

Související články