HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Chceme hru zjednodušit, ale zatím to tam nepadá

Slovenský útočník Dávid Gríger proti Litvínovu jeden gól dal a na jeden nahrál, ani jeho dvoubodový příspěvek ale energetikům na výhru proti Litvínovu nestačil. „Bohužel nám to tam poslední dobou nechce padat. Potřebovali bychom nějaký šťastný gól, který by to zlomil. Když přijde hodně lidí tak se hraje dobře. Škoda jen, že jsme zápas nedotáhli do zdárného konce,“ hodnotí dnešní utkání Gríger.

V první třetině jste si vytvořili hned několik šancí, co chybělo k vstřelení branky?
Asi trochu štěstí. Bohužel nám to tam poslední dobou nechce padat. Potřebovali bychom nějaký šťastný gól, který by to zlomil. Snažíme se to zjednodušit, zatím však nejsme úspěšní.

Vypadalo to tak, že do zápasu vás dostalo až oslabení na konci druhé třetiny...
Chlapi to tam výborně odbránili. Určitě to tým vyburcuje. Bylo nám jasné, že potřebujeme do konce třetiny vyrovnat, což se nám nakonec i podařilo. Bohužel hned na začátku další třetiny jsme inkasovali, což určitě není příjemné. Byl to zápas vlastně o jednom gólu, ten jsme dostali hned na začátku a už jsme to nedokázali zvrátit.

Litvínov hraje spíše na své rozdílové hráče, jak se hraje proti této taktice?
Každé mužstvo má pár top hráčů, mají velmi dobrý tým. Hráli jsme s nimi ale vyrovnanou partii, dnes dali ale o jeden gól více a odcházejí šťastnější.

Na začátku třetí třetiny jste ujel s kotoučem na bránu, trefil jste však jen tyč a vzápětí jste inkasovali...
Snažil jsem se to trefit co nejvíce nahoru, dal jsem ale jen tyčku. Věřím, že se to v dalších zápasech otočí v náš prospěch, my se tam tlačíme, máme mnoho šancí, bohužel to tam ale nespadne.

Na dnešní podkrušnohorské derby byla aréna vyprodaná, jak jste vnímal atmosféru?
Je to super, přišel plný zimák. Když přijde hodně lidí, tak se hraje dobře. Škoda jen, že jsme zápas nedotáhli do zdárného konce, když jich přišlo tolik. Mrzí nás to, musíme to ale hodit za hlavu a připravovat se dál. Čekají nás další těžké zápasy.

Odehráli jste poslední utkání v tomto kalendářním roce, jaké máte plány na Silvestra?
Ještě úplně nevím. S přítelkyní si dáme přípitek. Máme pak den volna a hned trénink, a tak to bude směřovat k hokeji.

Související články