HC Energie Karlovy Vary

Hladonik: Chtěli jsme odčinit úterní zápas, dva body bereme

Ve druhé třetině vyrovnal, a zvrátil průběh utkání, tak se ukázal teprve jednadvacetiletý útočník Jan Hladonik. Energetikům nakonec pomohl alespoň k dvoubodovému zisku. „Šance jsme ve třetí třetině měli, měl je ale i soupeř. My jsme hlavně rádi, že jsme bodovali po tom debaklu v Boleslavi. Takže dva body bereme,“ shrnul Hladonik.

První polovina zápasu se hrála v takovém ospalém tempu. Viděl jste to stejně?
Ano. Myslím si, že to bylo i dost rozkouskované. Oby týmy mohly dát rozhodující gól a pak už by se to je těžko dohrávalo.

Čemu to přisuzujete. Může za to nahuštěný program? Přeci jen ta únava by mohla být znát…
Samozřejmě nějaká únava tam je. My se na to ale nemůžeme vymlouvat. Do každého zápasu jde člověk podat stoprocentní výkon.

Co vám trenéři kladli na srdce, po tom debaklu s Mladou Boleslaví?
Sami jsme věděli, že to bylo špatné, a že se to nesmí opakovat. Trenéři nám k tomu něco řekli. Podívali jsme se na video, kde jsme si rozebrali nějaké chyby. Zbytečně jsme se v tom ale nehrabali. Dnes jsme to chtěli odčinit a udělat nějaké body, což se nám nakonec povedlo.

Vy jste vstřelil vyrovnávací gól, který padl po takové kuriózní situaci…
Já jsem střídal, Jakub Flek to výborně podržel na modré, pak puk předal na Davida Kašeho. David mi to poslal mezi nohama, přičemž si Flíček řekl o kotouč. Já jsem to chtěl přihrát, ale vítkovický bek to dobře zablokoval. Nakonec jsem do toho jenom plácnul a jsem rád, že to tam padlo.

Jak se vám hraje s Davide Kašem a Jakubem Flekem v první formaci?
Hraje se mi s nimi parádně. Jsou to super kluci, vynikající hokejisté. Vím co po mě chtějí, bruslit a bojovat o puky.

Tým si zaslouží pochvalu za třetí třetinu, ve které zvýšil tempo. Divil jste se, jaké šance se vám nepodařilo využít?
Brankář Svoboda podal výborný výkon, takže nám to udělal těžší. Šance na gól tam byly, bohužel jsme to neproměnili. Možná už to bylo v křeči, jak moc jsme chtěli ten gól dát. Nakonec se nám to tam ale neodrazilo, bohužel.

Máte v těchto zápasech větší motivaci? Přišel jste z Třince, vnímáte tedy duely s Vítkovicemi jako něco víc?
Ani bych neřekl. Proti Třinci možná, ale Vítkovice jsem nijak neřešil. Rivalita je tam spíše mezi fanoušky, ale mezi námi hráči ne. Do každého zápasu jdeme připraveni a moc neřešíme, kdo proti nám stojí.

S ohledem na vývoj zápasu, jsou pro vás dva body přijatelné, nebo je to málo?
Šance jsme ve třetí třetině měli, měl je ale i soupeř. My jsme hlavně rádi, že jsme bodovali po tom debaklu v Boleslavi. Takže dva body bereme.

V letošní sezoně jste si připsali první remízu, jak to, že až nyní došel jeden z vašich zápasů do prodloužení?
Někdy to tak je. Nám se podařilo některé zápasy vyhrát těsně, ať už s Plzní o gól, nebo s Kometou. Šlo o to, že jsme dokázali poslední minuty při jednobrankovém vedení dobře ubránit.

Díky za rozhovor!

Související články