HC Energie Karlovy Vary

Hlinka Gretzky Cup: Češi vynulovali Švýcary, o výhře rozhodl kapitán Kulich

Národní tým do 18 let čeká v týdnu od 2. srpna další ročník prestižního Hlinka Gretzky Cupu. Turnaj, který se vrací po loňské pauze, se odehraje tradičně v Břeclavi a Piešťanech, a Energie na něm bude mít bohaté zastoupení. V sestavě trenéra Jakuba Petra totiž figuruje hned čtveřice karlovarských útočníků - Jiří Kulich, Robin Sapoušek, Dominik Rymon a Samuel Šmajda. Turnaji se tak budeme věnovat v aktualizovaném článku.

2.8.2021 | Kulich: Výborný vstup, ale turnaj teprve začíná. Céčko je zodpovědnost

2.8.2021 | Češi na úvod vítězně, rozhodla dělovka kapitána

Reprezentační osmnáctka vstoupila do letošního Hlinka Gretzky Cupu vítězstvím 3:0 nad Švýcarskem. Úvodní branku, která se nakonec ukázala být tou rozhodující, vstřelil v 11. minutě kapitán týmu a karlovarský útočník Jiří Kulich, který povedenou ranou využil přesilovou hru. Další české branky pak přidali Dominik Petr a Adam Bareš.

Do úvodního duelu nastoupili také další dva energetici - Robin Sapoušek a Dominik Rymon. Jako třináctý byl připraven naskočit i další forvard Energie Samuel Šmajda, do zápasu však nakonec nezasáhl.

1.8.2021 | Kulich dodatečně povolán

Karlovarskou Energie bude na letošním Hlinka Gretzky Cupu nakonec reprezentovat hned pět mladíků. K již dříve nominované čtveřici útočníků, kterými jsou Jiří Kulich, Dominik Rymon, Robin Sapoušek a Samuel Šmajda, dnes přibyl také obránce Filip Krajčík. Šestnáctiletý bek byl povolán dodatečně kvůli zranění Zdeňka Dobeše.

31.7.2021 | Osmnáctka padla v generálce s USA

Národní tým do 18 let má za sebou generálku na letošní Hlinka Gretzky Cup. Čeští mladíci v ní podlehli 3:5 výběru USA, svěřenci Jakuba Petra ale byli svému soupeři více než důstojným soupeřem. Osmnáctka odehrála aktivní utkání, doplatila však na neproměňování svých šancí a soupeř naopak trestal její chyby. Do utkání nastoupili i čtyři energetici. V roli kapitána Jiří Kulich, další útočník Robin Sapoušek pak dokonce skóroval. Ve hře byli i další dva karlovarští forvardi Dominik Rymon a Samuel Šmajda.

28.7.2021 | Jiří Kulich zvolen kapitánem

Velkou zodpovědnost bude mít na svých bedrech v průběhu turnaje karlovarský útočník Jiří Kulich. Toho totiž vybral realizační tým v čele s Jakubem Petrem jako hráče, který bude plnit kapitánské povinnosti. Jeho asistenty pak budou Matyáš Šapovaliv a Aleš Čech.