HC Energie Karlovy Vary

Hráči A-týmu přistoupili na snížení platů

Vedení klubu HC Energie Karlovy Vary se s hráči a trenéry A-mužstva dohodlo na snížení jejich hráčských odměn za období od 1. října do 31. prosince 2020, a to o 15 procent.

Situace klubu je kvůli omezením souvisejícími s pandemií koronaviru, kdy byla soutěž v polovině října přerušena a na zápasy nebyli připuštěni diváci, natolik složitá, že i přesto, že hráči v období od dubna do srpna pobírali padesát procent svých odměn, bylo nutné opět vyvolat jednání o výši finančních odměn.

Po několika schůzkách došli hráči i vedení klubu ke kompromisu, který byl přijatelný pro obě strany a hráči souhlasili s tím, že jim budou sníženy odměny za období od října do konce letošního roku o patnáct procent.

„Chci touto cestou hráčům a trenérům poděkovat, jak zodpovědně k celé situaci přistoupili a plně si uvědomují, že klub se opravdu nenachází v jednoduché situaci a musí za každou cenu udržet zdravý rozpočet a sezonu, která nás, doufejme, čeká, dohrát ve zdravém hospodaření,“ poděkoval hráčům týmu generální manažer a majitel klubu Karel Holoubek.

Další jednání čeká vedení klubu rovněž s trenéry mládežnického úseku, který v současné situaci funguje v provizorním režimu, což má rovněž dopad na celkové hospodaření klubu. „Stejně jako u hráčů A-mužstva budeme i trenéry mládeže žádat o vstřícnost a pomoc klubu v těžké chvíli,“ dodal majitel klubu.