HC Energie Karlovy Vary

Hrozně bych si tu chtěl zahrát čtvrtfinále, říká před startem nové sezony kapitán Vondráček

Na nový extraligový ročník s Energií se chystá i kapitán Tomáš Vondráček. Jedenatřicetiletý útočník zažil z osobního pohledu životní sezonu, letos by ale konečně chtěl přidat i ten týmový.

Tomáši, začala vám letní příprava. Jak ten její start snášíte?
Já myslím, že za ty roky jsme na to už zvyklí. Máme nového kondičního trenéra, který nám to chystá smysluplně, ať nechodíme z tréninků úplně zničení. Myslím si, že už se na to všichni i těšili.

Mění se nějak věkem přístup hráče k letní přípravě?
Jestli mohu mluvit za sebe, tak postupem věku už poznám, co je potřeba dělat více a co naopak nedělat. Ale pořád se cítím dobře.

Je něco, co třeba vyloženě nesnášíte? Nebo naopak na co se těšíte?
Já vyloženě nemohu říct, že bych něco neměl rád. Vím, že ty věci je potřeba dělat a tak k tomu přistupuji. Sice to někdy bolí, ale pak v té sezoně se to využije.

Těšil už jste se zpět do kabiny, na své kamarády a spoluhráče?
Určitě ano. Vypadli jsme brzy a ta pauza tak byla dlouhá. Takže už jsem se zpět do toho našeho kolotoče těšil. Ranní káva v kabině, popovídat si z klukama, to jsou věci, které mi už chyběly.

Jak hodnotíte s odstupem času uplynulou sezonu?
Byla velice náročná. Fyzicky a musím říct, že i psychicky. Hlavně v závěru, kdy se na nás Kladno zespodu tlačilo. O předkolo jsme museli bojovat až do posledního zápasu, ale stálo to za to. Poslední zápas s Litvínovem si budu pamatovat asi do konce života. Byl to za mě jeden z nejhezčích zápasů a za to nám asi ty nervy stály.

Vy osobně jste, alespoň řečí statistik, odehrál životní sezonu. Vnímáte jí taky tak?
Jo, asi jo. Co se týče nasbíraných bodů, tak určitě jo. Jsem za to moc rád a chtěl bych na to navázat i dál.

Fanoušci vás zvolili nejužitečnějším hráčem sezony. Jak vás to potěšilo?
Od fanoušků si toho cením hodně. Já si nepřijdu úplně nejužitečnější, myslím, že hodně kluků hrálo velmi dobře. Ale strašně si toho vážím a děkuji za to.

Do nové sezony vás povede nový hlavní trenér. Jak jste na tuto změnu reagoval?
Já si myslím, že po těch pár letech je změna vždycky dobrá. Hodně klukům může ta změna prospět a pomoct v dalším rozvoji. Já se na to těším a doufám, že se nám bude dařit.

Znal jste osobně Davida Bruka už z minulosti?
Ne, vůbec neznal. Jen co jsem sledoval, tak Litoměřicím se dařilo a slyšel jsem na něj velmi dobré ohlasy. Takže si myslím, že to bude dobré.

Co je potřeba za vás osobně změnit a zlepšit do příští sezony?
Já už jsem to říkal před tou minulou sezonou, hrozně bych si tady chtěl zahrát alespoň čtvrtfinále play off. Takže musíme makat a doufat, že to vyjde konečně letos.

Děkuji za rozhovor.