HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek v nominaci národního týmu na Beijer Hockey Games!

Karlovarský útočník Jakub Flek se dočká dalších startů v reprezentaci. Osmadvacetiletý forvard totiž nechybí v nominaci na nejbližší turnaj národního týmu, kterým budou únorové Beijer Hockey Games.

Nejproduktivnější hráč Energie tak může navázat ne úvodní tři zápasy, které v dresu české reprezentace odehrál právě během švédského turnaje před rokem. V nich se blýskl dvěma body (1+1) a také rozhodujícím nájezdem v závěrečném utkání českého týmu proti Rusku.

Flek byl blízko další účasti v národním týmu už v průběhu letošní sezony, když figuroval mezi náhradníky na listopadový Karjala Cup ve Finsku i prosincový Channel One Cup v Rusku. Dodatečné nominace se ale ani jednou nedočkal.

I v letošní sezoně patří hráč, který má v Energii smlouvu i pro příští sezonu, mezi jednoho z klíčových hráčů Karlových Varů. V 38 zápasech posbíral 27 bodů (14+13) a je nejlépe bodujícím hráčem svého týmu.

Nominace Česka na Beijer Hockey Games

Brankáři:
Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Nick Malík (Sault Ste. Marie, OHL).

Obránci:
Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), Libor Šulák (Kärpät Oulu, Finsko), David Musil (HC Oceláři Třinec), Ondřej Vitásek (Bílí tygři Liberec), David Němeček (HC Sparta Praha), Filip Král (HC Kometa Brno).

Útočníci:
Michal Birner, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), David Tomášek (HC Sparta Praha), Matěj Stránský, Michael Špaček (oba HC Oceláři Třinec), Petr Holík (HC Kometa Brno), Jiří Smejkal (Tappara Tampere, Finsko), Radek Koblížek (Kärpät Oulu, Finsko), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Ondřej Roman, Matěj Blümel (oba HC Dynamo Pardubice), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera), Oscar Flynn (BK Mladá Boleslav).

Program Beijer Hockey Games v Malmö

Čtvrtek 11. února:
15:00 Rusko – Finsko (ČT sport)
19:00 Česko – Švédsko (ČT sport)

Sobota 13. února:
12:00 Finsko – Česko (ČT2)
16:00 Švédsko – Rusko (ČT sport)

Neděle 14. února:
12:00 Rusko – Česko (ČT2)
16:00 Švédsko – Finsko (ČT sport)