HC Energie Karlovy Vary

Jiří Černoch zůstává v Karlových Varech!

Jednalo se o jednu z nejlepších hráčských posil uplynulé sezony. Řeč je o příchodu útočníka Jiřího Černocha, který v polovině listopadu dorazil do Karlových Varů na hostování ze Sparty. A na západě Čech už třiadvacetiletý forvard zůstane, v Energii se domluvil na prodloužení spolupráce o jeden rok!

O tom, že bude hbitý centr pokračovat v lázeňské metropoli i v dalším extraligovém ročníku, rozhodly především jeho výkony ve druhé polovině ročníku 2019/20. Po příchodu do Varů se sice Černoch rozehrával nejprve v prvoligovém Sokolově, ve zbytku sezony už se ale pevně usadil v sestavě Energie a především v samotném závěru zářil ve společné formaci s Martinem Kohoutem a Vojtěchem Polákem.

„Jsem velice rád, že jsme se s Jirkou domluvili na jeho dalším působení u nás. V závěru poslední sezony patřil mezi klíčové hráče týmu a naše nejlepší dva centry. Věříme, že na svoje výkony naváže i v nadcházející sezoně,“ uvedl k pokračování Černocha v karlovarském klubu hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.



„Už v průběhu sezony, na konci loňského kalendářního roku, mi říkal pan Pešout, že by mě chtěl mít v týmu i pro příští sezonu. Sparta na mě neuplatnila opci a tak jsem té nabídky rád využil. Chtěl jsem v mužstvu zůstat i nadále,“ říká Černoch k pokračování ve městě horkých léčivých pramenů.

Odchovanec pražské Sparty odehrál za Energii včetně play-off doposud 29 utkání, v nichž zapsal 12 kanadských bodů (5+7) a přestože odehrál jen něco málo přes polovinu utkání základní části, prožil tak bodově nejlepší extraligovou sezonu kariéry. V novém ročníku nejvyšší tuzemské soutěže by ale měl dostat daleko více prostoru než v posledních letech, bodová produkce majitele extraligového stříbra se Spartou ze sezony 2015/16 se tak může rozrůst rychlejším tempem.

Útočník, který v roce 2014 vybojoval senzační stříbro na Mistrovství světa hráčů do 18 let, kromě hokejových radostí, kdy pomohl Energii znovu po devíti letech k postupu do play-off, zažívá mnoho štěstí i v soukromém životě, když se na začátku dubna stal hrdým otcem dcery Victorie Josefíny.


Statistiky Jiřího Černocha