HC Energie Karlovy Vary

Kaše s Laukem prodloužili smlouvy do konce letošní sezony

Zámořské posily z NHL budou v Energii pokračovat i po restartu hokejové Tipsport extraligy! Jakub Lauko i David Kaše se domluvili s vedením klubu a na západě Čech by tak mohli hrát až do konce letošní sezony.

Jakub Lauko i David Kaše podepsali prodloužení stávajících kontraktů, které měly vypršet v listopadu, nově by mohli zůstat na západě Čech až do 30. dubna 2021. Samozřejmě, pokud se do té doby nerozeběhne NHL, oba hráči totiž ve smlouvách mají jasnou klauzuli, kdy je Energie musí uvolnit se začátkem kempů jejich zámořských zaměstnavatelů.

„Situace v NHL je stále nejasná a start se pořád protahuje, tak jsme se s oběma hráči dohodli na prodloužení jejich smluv do konce sezony. V případě, že budou povoláni do kempu, tak jejich působení v Karlových Varech skončí a oba hráči se přesunou do zámoří,“ uvedl k prodloužení angažmá obou útočníků na západě Čech hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

„Jsme moc rádi, že tu budou pokračovat, protože dnešním dnem jejich původní kontrakty skončily a odehráli by za nás pouze čtyři utkání,“ doplnil kouč, který v Karlových Varech působí již čtvrtou sezonu.

Ten zároveň ocenil přístup všech stran, které napomohly tomu, že se prodloužení angažmá obou zámořských forvardů bylo rychlou záležitostí. „Jednání byla ze strany Bostonu a Philadelphie, agentů Hronka s Volkem i oběma hráči naprosto vstřícná a během dvou dnů jsme se domluvili,“ dodal Pešout.

Oba hráči tak mohou navázat na úvodní duely, které v karlovarském dresu odehráli, a to už v sobotním zápase na ledě českobudějovického Motoru. Kaše s Laukem nastupují v elitní útočné formaci s Jakubem Flekem. Zatímco Lauko ještě čeká na premiérový bodový zápis v dresu Energie, Kaše má na svém kontě tři body za tři asistence.

David Kaše

Jakub Lauko