HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Doma musíme hrát daleko lépe

Jediná vstřelená branka z hole Martina Kohouta nestačila. Energetici rozdělený zápas zvrátit nedokázali a první bod tak zapsal soupeř. Martin Kohout hodnotil zápas s nepovedeným vstupem, nevyužitými šancemi a podmínkami, které ale byly pro oba týmy stejné.

Energetici na Olomouc ani při děleném zápase nevyzráli, nepovedl se vstup a zlepšený konec už nestačil. Jediným střelcem Energie byl Martin Kohout, který si po zápase spokojený rozhodně nebyl. „Nevstoupili jsem do toho dobře, dostali jsme gól z přesilovky. Byli jsme asi přemotivovaní. Něco jsme si k tomu řekli, třetí třetina byla myslím lepší a doufám, že do příštího zápasu nastoupíme daleko lépe než do tohohle."

Energetici byli ze základní části na projev soupeře zvyklí a mohli se tak připravit. Změna mohla přijít díky hráčům, kteří se vrátili po zranění, ani oni ale ne hru moc vliv neměli. „Olomouc hraje pořád stejně, je to jen o tom, jak budeme hrát my. Když se budeme snažit hrát náš hokej, tak si myslím, že to bude fungovat jako v základní části," zhodnotil karlovarský útočník výkon soupeře.

Zápas rozdělila dlouhá pauza. Ve čtvrtek po první třetině došlo při úpravě ledu k jeho poškození a utkání muselo být přerušeno. Přes noc se řešila spousta možností, jak s rozehraným utkáním naložil. Ve hře byla kontumace, opakování či dohrání za rozjetého stavu. Hráči tak do dopoledních hodin nevěděli, co se bude dít. „Pro oba týmy to bylo stejné, každý se s tím nějak vypořádal, někdo lépe a někdo hůř," okomentoval nastalou situaci Kohout. Kdo na to měl vliv, kapitáni či majitelé klubů? Možností bylo hodně, my o tom můžeme jen spekulovat, rozhodl o tom pan Loukota. Jak říkám, bylo to pro oba týmy stejné. Nevyšlo to a těšíme se na ně doma," dodal střelec jediné branky.

Série se nyní netradičně po jednom odehraném zápase přesouvá do Karlových Varů, kde budou mít energetici k výhodě vyzkoušené prostředí. Jaké jsou plány Karlovarských do víkendových duelů? „Doufám, že do toho vstoupíme daleko lépe a bude to z naší daleko povedenější hokej," uzavřel Kohout.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 10.3.2023

Beránek: Věříme, že nás požene plná hala