HC Energie Karlovy Vary

Letní příprava, další posily či spolupráce s Baníkem. Co prozradil Martin Pešout?

První den v měsíci květnu se nesl ve znamení zahájení letní přípravy. Energetici zahájili dril v míčové hale a mezi hráči nechyběly ani dvě nejnovější posily - Tomáš Knotek a Nicolas Hlava. Trenér Martin Pešout nastínil další program na přípravné období před novou sezonou a odkryl, jakými hráči by rád doplnil kádr.

„První měsíc bude trošku náročnější, tam jsme se rozhodli přidat ve čtvrtek jednu fázi oproti loňskému a předloňskému ročníku, protože když se hrála baráž, nebylo času na trénink moc. Teď máme devět týdnů, takže jsme chtěli ten první měsíc i ve čtvrtek dvakrát a vložit tam i ve středu další fáze, aby ti hráči měli více regenerace. Od června bychom chtěli udělat takový ten herní týden, v němž bychom pořádali soutěže, abychom zjistili, kdo je nejšikovnější a podobně,“ nastínil plán přípravy na novou extraligovou sezonu trenér Martin Pešout.

Hlavní trenér o posilách

Do tréninkového procesu se již zařadily dvě nové akvizice – Nicolas Hlava a Tomáš Knotek. Adam Raška se připojí příští týden, stejně tak reprezentanti Dávid Gríger, Tomáš Mikúš a Ondřej Beránek. V pondělí 13. května pak dorazí také mladíci Jan Bednář s Davidem Turečkem.

Co řekl Martin Pešout na adresu nových tváří?

Nicolas Hlava

„Hledali jsme důrazného, rychlého a levného hráče, protože s naším rozpočtem si nemůžeme dovolit drahé posily. Myslím si, že jeho produktivita ve Znojmě byla výborná. Je to pravák, kterého jsme potřebovali, a výborně bruslí, tak jsme se rozhodli ho angažovat.“

Tomáš Knotek

„Tomáš Knotek je hráč, kterého já znám z působení u mládežnických reprezentací. Tím, že jsme ukončili spolupráci se dvěma středními útočníky (Vlach, Balán), tak jsme potřebovali centra, který posílí naši ofenzívu. Rozhodli jsme se pro Tomáše.“

Adam Raška

„Adam Raška je obdobný případ jako Hlava. Myslím si, že loňskou sezonu měl výbornou, a to jak v Třebíči, tak potom v Chomutově. Je to velmi šikovný hráč a měl by nám pomoci také při přesilových hrách. Věříme, že vzestup jeho formy bude pokračovat i u nás.“

Kádr však stále není kompletní. Jak jsme již informovali, vedení by rádo vyztužilo především defenzívu

„Chtěli jsme samozřejmě posílit obranu, takže uvidíme, jak ta jednání dopadnou. Chtěli bychom jednoho zkušeného obránce a jednoho praváka, ale uvidíme, co nám rozpočet dovolí. V útoku na nějaké velké posílení není, ale chtěli bychom ještě jednoho hráče do první nebo do druhé lajny - důrazné křídlo a pokud možno praváka,“ odkryl přání Martin Pešout.

Spolupráce se Sokolovem

„Myslím si, že to je výhodné jak pro nás, tak pro Baník, ta loňská sezona to jen ukázala, vždyť se nám podařilo splnit oba cíle – my se zachránili bez baráže a Baník postoupil. Věřím, že letos v tom budeme pokračovat a chtěli bychom mít jednu pětku, která by hrála v Sokolově a v případě zranění by se doplňovala k nám,“ líčí hlavní trenér.

Další novinky

Změny nepostihly pouze hráčský kádr, nýbrž také ten realizační. Od 1. května v něm došlo k jedné změně, hlavním vedoucím mužstva se stal Radim Knápek.

Zpráva, která potěšila karlovarské příznivce. Kapitán Václav Skuhravý se rozhodl ještě o rok prodloužit svou bohatou kariéru. „Jednání bylo velice jednoduché. Zeptali jsme se ho, zda chce nastoupit do vedení klubu, dostal nabídku od majitele, ale Venca řekl, že chce ještě rok hrát, takže jsme to akceptovali a bude ještě rok pokračovat.“