HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Doudera míří na hostování do Brna

Obrana karlovarské Energie doznává na startu nového roku dílčích změn. Na hostování do konce letošní sezony putuje do brněnské Komety obránce Lukáš Doudera.

Brzy třiadvacetiletý bek je součástí větší výměny mezi oběma kluby. Do Brna zamířil na hostování karlovarský útočník Otakar Šik, opačným směrem pak na přestup obránce Dalimil Mikyska, který se tak do Karlových Varů vrátil už potřetí, tentokrát už však natrvalo.

Kladenský odchovanec míří do Brna na hostování do konce letošní sezony, vyřízeny má navíc střídavé starty do prvoligové Třebíče, kde už působil v úvodu aktuálního ročníku. V případě, že nebude mít Doudera v moravské metropoli zápasové vytížení a Kometa získá v přestupovém období další posily do obranných řad, může mladý obránce dohrát sezonu v dresu karlovarské Energie.

Energetici mají aktuálně ve svém kádru osm stálých obránců včetně již zmíněného Mikysky, a také dvojice Havlín-Weinhold, která týmu v uplynulých dnech kvůli zdravotním problémům chyběla, nicméně už se zapojila do tréninku mužstva. V posledních duelech navíc Karlovy Vary využily i služeb dalšího kmenového hráče Davida Turečka, který letošní sezonu rozjel, stejně jako Doudera, v prvoligové Třebíči.

Lukáš Doudera v letošním extraligovém ročníku odehrál za Energii čtrnáct extraligových utkání, ve kterých se dočkal v i premiérové branky v karlovarském dresu. Další letošní starty přidá v nejbližší době už jako hráč brněnské Komety.