HC Energie Karlovy Vary

MČR krajů: Karlovarští hokejisté zakončili mistrovství krajů výhrou

Třetí den turnaje přinesl stejnou bilanci jako předchozí dny. V prvním utkání tým Karlovarského kraje jen těžko hledal recept na gólmana Středočechů. Ve druhém pak naopak naši mladíci nedali moc šancí Olomouckému týmu. Karlovarští hokejisté do bojů o medaile sice nakonec nezasáhnou, ale rozhodně se nevracejí s prázdnou. Kromě spousty zážitků si vezou cenné zkušenosti z utkání s nejlepšími hráči své kategorie. Tyto zkušenosti se jim budou hodit ve zbývající části extraligy devátých tříd.

Středa 24. ledna 2024 | Tvrdý oříšek v podobě týmu Středočeského kraje a bodový zisk z duelu s Olomouckým krajem

Třetí den turnaje zahájil tým Karlovarského kraje důležitým duelem s týmem Středočeského kraje. Už v prvních minutách museli karlovarští bránit oslabení, během něhož zahrozil Josef Suchý, kterému se však nepovedlo oblafnout brankáře Středočechů. Ti nakonec sekundu před vypršením početní výhodu využili díky střele Jana Mansfelda. Dvougólové vedení ve třinácté minutě, opět v početní výhodě, vystřelil Vilém Hartman. V šestnácté minutě dostali karlovarští mladíci k dispozici trestné střílení. Toho se ujal Jakub Kyncl, ale nepodařilo se mu ideálně zakončit. Gólu se naši mladíci dočkali v čase 18:35, kdy udeřila přesilovková formace Maik Mähler, Lukáš Gerstner a Jakub Staněk.

Zhruba čtyři minuty na to si Středočeši vzali, po střele Nicolase Vovsíka, dvou gólové vedení zpět. V čase 23:24 se Karlovarští dostali opět na dostřel jedné branky, když klapla přesilovková kombinace Josefa Suchého, Marka Kubíka a Jonáše Vaníčka - 3:2. Do konce prostřední části zápasu se karlovarští hokejisté snažili dostat puk do branky, ale recept na maskovaného mladíka v brance Středočechů nenašli. Gól padl až v čase 35:59, když se karlovarskou branku díky závaru podařilo dobýt Kryštofovi Vrbatovi. Nějakých šest minut před koncem zápasu sáhli karlovarští trenéři ke hře bez brankáře. V čase 39:34 však Štěpán Holoubek trefil prázdnou branku - 5:2. Do konce utkání se karlovarským mladíkům nepodařilo vyzrát na Jaroslava Martínka a tak body zůstaly týmu Středočeského kraje. Nejlepším hráčem utkání za tým Karlovarského kraje byl vyhlášen Jakub Staněk.

Druhým středečním soupeřem karlovarského týmu byl tým Olomouckého kraje. Jejich gólman puk se své sítě lovil už v čase 0:37, poté co Jonáš Vaníček dostal v mezikruží do jízdy nabito od Jakuba Kyncla a svůj brejk parádním blafákem výborně zakončil. Čas 2:46 a oba aktéři prvního gólu si vyměnili role. Jonáš Vaníček předal puk Jakubovi Kynclovi, který cestou k brance projel přes bránící hráče a navýšil vedení na 2:0. V desáté minutě přečíslení dva na jednoho nejprve karlovarským hráčům nevyšlo podle jejich představ, ale Vojtěch Hüttl si pro odražený kotouč sjel k mantinelu, objel branku a kolem tyčky ho prostrčil do branky. V samém závěru první třetiny získali Karlovarští početní výhodu. Tu v úvodu druhé třetiny proměnil Jakub Staněk, kterému se po první střele puk, po odrazu od betonů, vrátil a napodruhé ho do branky dopravil. Asistovali mu Lukáš Gerstner a Maik Mähler.

Pátá padla po brejku Jakuba Kyncla, který si ve středním pásmu převzal puk od Marka Kubíka, projel mezi soupeři střelou kolem tyčky upravil skóre na 5:0. Následně karlovarští hokejisté zvládli ubránit tři oslabení, v nichž se jim povedlo i zaměstnat olomouckého gólmana. V čase 28:02 se o první gól Olomouckého kraje postaral Patrik Seidl, který tečoval střelu Adama Holuba. Další branka padla až ve čtyřicáté minutěž v , když ve vlastním oslabení skóroval Maik Mähler, který se po přihrávce od Eliáše Křivánka výborně proháčkoval mezi bránícími hráči před brankou a zakončoval do její odkryté části - 6:1. Dvanáct sekund před závěrečnou sirénou se karlovarská střídačka radovala ze sedmého gólu. Jonáš Vaníček se za olomouckou brankou dostal k puku a přenechal ho Jakubovi Kynclovi, který ho poslal do mezikruží přesně na hůl Josefa Suchého - 7:1. Nejlepším hráčem utkání za tým Karlovarského kraje byl vyhlášen Jakub Kyncl.

„Nejdůležitější zápas, který jsme potřebovali zvládnout jsme bohužel nezvládli. Myslím si, že na kluky dolehla jak psychická, tak trochu i fyzická únava. Hráli jsme v křeči a chyběla lehkost, jak ve hře, tak i v koncovce. Druhý zápas kluci odehráli v úplně jiném nastavení, jak to z nich asi spadlo. Věděli, že už nemohou postoupit, tak hráli uvolněně, takže jsme turnaj alespoň zakončili dominantní výhrou,“ hodnotí letošní mistrovství krajů Adam Sýkora.

„Jednoznačně kluci nasbírali cenné zkušenosti do budoucna.Třeba v souvislosti s play-off už budou vědět, co je čeká a jak s tím případným tlakem pracovat. Hlavně turnaj bych hodnotil pozitivně. Nejvíce bych asi vypíchl ofenzivu, kde jsme možná nakonec skončili jako nejofenzivnější tým, takže to se nám dařilo. Na druhou stranu jsme dostávali hrozně moc gólů a i pár chyb jsme vzadu udělali. Bohužel se nepotkalo oboje, abychom mohli udělat lepší výsledek,“ usmívá se Adam Sýkora a dodává.

„Turnaj byl výborný, a co jsem já od něj osobně očekával to se splnilo. Kvalita zápasů byla špičková. Být s kolegy trenéry na zimáku a mít možnost sledovat nejlepší hráče v tom ročníku z celé republiky. Tak to pro mě byla úžasná zkušenost.“

Mistrovství ČR krajů rozpis zápasů, výsledky a tabulky.

Úterý 23. ledna 2024 | Těsná prohra s Prahou a dominance nad Vysočinou

Druhý turnajový den zahájili hráči Karlovarského kraje utkáním s týmem Hlavního města Prahy, který do vzájemného souboje vstupoval neporažen. Tento duel nabídl pěknou hokejovou podívanou, kdy si protihráči nedarovali ani kousek ledu. Oba týmy nejen dobře napadaly, ale i bránily. První gól padl v úvodu šesté minuty, kdy po pěkné kombinaci a několika odrazech puk do branky dorazil Samuel Zeus, asistenci si připsali Jakub Kyncl a Jonáš Vaníček. Srovnat se Pražanům povedlo ve dvacáté druhé minutě, když Daniel Heřman kousek od branky obral jednoho z karlovarských hráčů o puk. Ten předal v mezikruží Patrikovi Poláčkovi, který ho dopravil do branky.

Vedení pro Karlovarský kraj vystřelil v početní výhodě Jakub Staněk, který po střele Vojtěcha Horáčka, puk v závaru před brankou dostal za brankovou čáru. Ve třicáté osmé minutě bylo opět srovnáno, když se k puku dostal „zapomenutý“ Petr Hörning, který se na poslední chvíli před brankou vyhnul dvěma najíždějícím hráčům a svůj únik úspěšně zakončil. Ve čtyřicáté první minutě Pražané v početní výhodě rozebrali bránící hráče. Volného prostoru využil Petr Hörning, který oblafl karlovarského gólmana a zakončoval do odkryté branky - 3:2. Nejlepším hráčem utkání byl za Karlovarský kraj vyhlášen Samuel Zeus.

Ve výborném výkonu pokračovali hokejisté Karlovarského kraje i v utkání s Krajem Vysočina. Skóre otevřel v úvodu sedmé minuty střelou pod víko Maik Mähler, kterému na spodní hranici kruhu puk poslal Jakub Staněk. V jedenácté minutě se v početní výhodě vyhozeného puku ujali Karlovarští. Přihrávku si mezi sebou vyměnili Jonáš Vaníček a Josef Suchý, který puk vrátil na modrou, kde se do něj opřel Marek Kubík, který prostřelil blok před brankou. Úvodní buly druhé třetiny sice vyhráli hráči Vysočiny, ale Josef Suchý jim vpadl do přihrávky a puk skončil u Jakuba Kyncla, který svůj brejk úspěšně zakončil střelou k tyčce - 3:0. U zrodu této akce stál Jonáš Vaníček.

Ke slovu se Jakub Kyncl znovu dostal ve dvacáté páté minutě, poté co mu ze spodní hranice kruhu nabil Vojtěch Horáček, k němuž se puk dostal opět od Jonáše Vaníčka. Po této brance došlo v brance Vysočiny ke střídání gólmanů. Nový strážce svatyně inkasoval v oslabení necelých čtyřicet sekund před koncem druhé třetiny. Nejprve pálil Jonáš Vaníček, ale puk se mu po chvíli vrátil a tak ho poslal na Josefa Suchého, který stál na druhé straně branky a ten nezaváhal - 5:0. Šestý gól vstřelil v početní výhodě Lukáš Gerstner, k němuž se puk odrazil po střele Maika Mählera. O čisté konto Ondřej Kadoun přišel necelé dvě minuty před koncem utkání díky střele Jakuba Řehoře, který pálil z mezikruží - 6:1. Nejlepším hráčem utkání byl za Karlovarský kraj vyhlášen Jonáš Vaníček.

„Oba zápasy byly herně skvělé. Utkání s Prahou rozhodlo jedno smolné oslabení, ale byl to pro kluky výborný zápas. Proti týmu Vysočiny kluci předvedli velmi dominantní výkon, který byl podpořený výkonem našeho gólmana, což nás velmi těší.“

Hodnotí druhý den turnaje Adam Sýkora, trenér týmu Karlovarského kraje.

Třetí den může hodně napovědět o tom, které týmy dostanou šanci zabojovat o medaile. Bez šance nejsou díky svým výkonům ani karlovarští hokejisté. „Těší nás také, že kluci se zápas od zápasu zlepšují a méně chybují. Zároveň mají výbornou ofenzivní činnost. Ve skupině máme nejvíc vstřelených gólů. Ostatně i do sezony jsme šli s tím, že budeme chtít hrát ofenzivní hokej a to se nám daří. Díky těmto výkonům, to nyní máme více méně ve svých rukách. Za předpokladu, že zítra oba zápasy naplno zvládneme, tak bychom měli udělat play-off. Předpoklad je ten, že si to můžeme uhrát sami. Ve středu ráno nás se Středočeským krajem v podstatě čeká zápas buď a nebo.“ Vyhlíží třetí den mistrovství Adam Sýkora.

Pondělí 22. ledna 2024 | První den turnaje tým Karlovarského kraje ovládl západočeské derby 7:4, ale padl s výběrem Královéhradeckého kraje 4:9

V duelu s Plzeňským krajem se jako první prosadil Marek Kubík, kterému asistovali Jonáš Vaníček a Jakub Kyncl. Ještě před polovinou třetiny srovnal Marek Hotařík. Ve třinácté minutě připravil Jonáš Vaníček šanci pro Jakuba Kyncla. Vzápětí bylo díky Martinovi Mečlovi srovnáno, takže do druhé třetiny se šlo za stavu 2:2. V jejím úvodu Karlovarskému kraji vedení vrátil Josef Suchý, který zakončil kombinaci Jakuba Kyncla a Jonáše Vaníčka. Zhruba čtyři minuty na to bylo díky střele Josefa Pšeničky opět srovnáno.

Ve třicáté minutě cestou z trestné lavice poslal Plzeňský kraj do vedení Eliáš Matoušek - 4:3. V poslední minutě druhé třetiny bylo před plzeňskou brankou živo. Do šance se dostal Jonáš Vaníček, kterého těsně před brankou podrazil Eliáš Matoušek. Jonáš v pádu narazil do plzeňského gólmana a následně do tyčky. Brankář Václav Osvald po chvíli za pomoci svou branku opustil a nahradil ho Denis Beran. Ten vychytal trestné střílení, které bylo za podražení nařízeno. Skóre srovnal Jakub Staněk v čase 33:10 po přihrávce Maika Mählera. Ve třicáté deváté minutě byla úspěšná přesilovková kombinace Josefa Suchého a Jonáše Vaníčka - 4:5. Jonáš stál u zrodu šestého gólu, který vstřelil Maik Mähler. Výhru sedmým gólem zpečetil Marek Kubík.

Jaké by to bylo derby bez rozmíšek. Těch bylo k vidění několik. Poslední vypukla v závěru utkání po zákroku Ondřeje Kadouna, kdy na Milana Vaňourka vystartoval Marek Hotařík. Svého spoluhráče se zastal Josef Postl. Rozhodčí tak ještě pár sekund před koncem poslali všechny tři aktéry na trestnou lavici. Od následného vhazování, začali karlovarští fanoušci, kteří svůj tým skvěle podporovali celý zápas, hlasitě odpočítávat čas. Následně si všichni společně užili první děkovačku na turnaji. Nejlepším hráčem utkání byl za Karlovarský kraj vyhlášen Jonáš Vaníček.

Ve druhém zápase se naši mladíci utkali s týmem Královéhradeckého kraje. Úvodní vhazování vyhrál Jonáš Vaníček a Jakub Kyncl v čase 0:07 získaný puk okamžitě poslal do branky. Do konce třetiny se už prosadili pouze soupeři a tak se do druhé třetiny vstupovalo za stavu 3:1. Ve dvacáté třetí minutě se Vojtěch Hüttl hnal s jedním protihráčem přes celé hřiště pro puk a zkusil ho dostat do branky. Puk se odrazil před branku, kam přijížděl Lukáš Gerstner a ten ho poslal do branky - 3:2.

Vzápětí však skórovali hradečtí hráči - 4:2. Osm sekund však stačilo, aby trio Eliáš Křivánek, Jakub Staněk a Maik Mähler upravili skóre na 4:3. Neuplynula ani minuta a karlovarští opět prohrávali o dva góly. To v čase 25:14 změnil Maik Mähler, který zakončil kombinaci Eliáše Křivánka a Jakuba Kyncla - 5:4. To však bylo naposledy, co se hráči Karlovarského kraje radovali z gólu. Do konce utkání už skórovali pouze střelci Královéhradeckého týmu.

Skóre se i přes netradiční power-play zastavilo na hodnotě 9:4. Nejlepším hráčem Karlovarského týmu byl v tomto utkání vyhlášen Jakub Kyncl. Jak to v závěru utkání vypadalo, popisuje trenér Adam Sýkora. „Dnes jsme i my jako trenéři získali cennou zkušenost, hráli jsme totiž už sedm minut před koncem power-play“, směje se hlavní kouč a dodává. „Za stavu 7:4 jsme téměř sedm minut před koncem odvolali gólmana a hráli jsme dvě nebo tři minuty v šesti. Měli jsme spoustu šancí, ale pak jsme dostali do prázdné, ale dobrý,“ usmívá se. „Byly to super zápasy a výborní soupeři. Pořád jsme ve hře o nějaké pěkné umístění.“

A jak Adam Sýkora, hlavní trenér Karlovarského týmu hodnotí první den turnaje?

Máme za sebou první den turnaje (smích) a je to jako noc a den. Kluci hrajou do ofenzivy skvěle. Vytvářejí si ohromné množství příležitostí a dávají pěkné góly. Děláme, ale bohužel i dost chyby vzadu a navíc ani brankáři neměli úplně svůj den. Na druhou stranu je to pro všechny cenná zkušenost. A tak s tím také pracujeme. Učíme se vyhrávat i prohrávat společně (úsměv). Pořád je to první den, takže jsme se s týmem bavili, co udělat lépe. V čem jsme dobří a co naopak zlepšit. Takže bych to asi zhodnotil tak, že jsou to pro nás ohromně cenné zkušenosti (úsměv). Zvláště v tom, že tady nám ti soupeři téměř nic neodpustí.

Jak si mistrovství užíváte?

Suprově (úsměv), nevím, jak jinak bych to zhodnotil. Kluci se sem strašně moc těšili. Navíc spousta z nich se napříč kraji zná. Takže se tady spolu kamarádí a hecují se navzájem (úsměv). Trenéři se taky mezi sebou většinou znají. Probíráme spolu různé zápasy. Všichni žijí tím hokejem. Je tu skvělá nálada. Kluci nemusejí být ve škole (smích), takže si to užívají a navíc dělají to co milujou. Je to prostě skvělá akce se vším všudy.

Skupina A - Zlín

Zlínský kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Jihomoravský kraj, Pardubický kraj, Jihočeský kraj, Ústecký kraj

Skupina B – Lhota u Vsetína

Plzeňský kraj, Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Královehradecký kraj, Kraj Vysočina, Olomoucký kraj, Karlovarský kraj

Tým Karlovarského kraje

Brankáři:

Ondřej Kadoun, Ondřej Maňák

Obránci:

Vojtěch Horáček, Adam Chlapovič, Eliáš Křivánek, Marek Kubík, Josef Postl, Samuel Zeus, Adam Zimmermann

Útočníci:

Stanislav Barda, Aleš Břečka, Lukáš Gerstner, Vojtěch Hüttl, Jiří Kubát, Jakub Kyncl, Maik Mähler, Jakub Staněk, Josef Suchý, Jonáš Vaníček, Milan Vaňourek

Program a výsledky skupiny B:

Pondělí 22. ledna 2024

9:00 Plzeňský kraj – Karlovarský kraj 4:7 (2:2, 2:1, 0:4)
10:45 Hlavní město Praha – Olomoucký kraj 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
12:30 Středočeský kraj – Kraj Vysočina 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
14:15 Královehradecký kraj – Karlovarský kraj 9:4 (3:1, 3:3, 3:0)
16:00 Plzeňský kraj – Hlavní město Praha 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
17:45 Olomoucký kraj – Středočeský kraj 4:4 (2:1, 2:3, 0:0)
19:30 Kraj Vysočina – Královehradecký kraj 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Úterý 23. ledna 2024

9:00 Hlavní město Praha – Karlovarský kraj 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
10:45 Středočeský kraj – Plzeňský kraj 1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
12:30 Královehradecký kraj – Olomoucký kraj 4:4 (1:1, 1:3, 2:0)
14:15 Karlovarský kraj – Kraj Vysočina 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
16:00 Hlavní město Praha – Středočeský kraj 1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
17:45 Plzeňský kraj – Královehradecký kraj 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
19:30 Olomoucký kraj – Kraj Vysočina 1:1 (0:1, 0:0, 1:0)

Středa 24. ledna 2024

9:00 Olomoucký kraj – Plzeňský kraj
10:45 Středočeský kraj – Karlovarský kraj
12:30 Královehradecký kraj – Hlavní město Praha
14:15 Plzeňský kraj – Kraj Vysočina
16:00 Karlovarský kraj – Olomoucký kraj
17:45 Středočeský kraj – Královehradecký kraj
19:30 Kraj Vysočina - Hlavní město Praha

Finálová utkání (Triniti Bank Aréna Luďka Čajky Zlín)

25. ledna 2024

9:00 Semifinále (A1 – B2)
11:00 Semifinále (B1 – A2)
14:30 o 3. místo
17:00 Finále
19:30 Slavnostní zakončení Mistrovství České republiky krajů v ledním hokeji 2024
Podrobnosti k Mistrovství ČR krajů.

Jednotlivá utkání můžete sledovat prostřednictvím streamu.

Jednotlivá utkání můžete sledovat online zde.