HC Energie Karlovy Vary

MS U20: Bednář ve finální nominaci, Bačo neprošel posledním zúžením sestavy

Karlovarská Energie bude mít na Mistrovství světa do 20 let své zastoupení. Ve finální nominaci trenéra Karla Mlejnka totiž nechybí brankář Jan Bednář. Na světovém šampionátu juniorů si naopak nezahraje slovenský útočník Róbert Bačo, který neprošel posledním zúžením kádru slovenské dvacítky.

O tom, že Bednář nebude chybět na letošním světovém šampionátu do 20 let, přitom bylo rozhodnuto de facto již před dvěma týdny, kdy hlavní trenér dvacítky Karel Mlejnek provedl první řez sestavy a z původních pěti brankářů zůstali na soupisce tři, a to právě včetně karlovarského brankáře. Štědrovečerní uzávěrka kádru tak jen na Bednářovu účast v Edmontonu dala oficiální razítko.

Bednář usiloval už o účast na posledním mistrovství „dvacítek“, které se konalo na přelomu roku v České republice, tehdy ale jako nejmladší z gólmanů neprošel závěrečným zúžením kádru. Tentokrát už ale v sestavě národního týmu chybět nebude, a to společně s dalšími brankáři Nickem Malíkem a Lukášem Paříkem.

Méně štěstí než Jan Bednář měl naopak slovenský útočník Róbert Bačo. Ten figuroval ve výběru své země jako jeden z nejmladších hráčů a dostal se i do širší nominace trenéra Róberta Petrovického, posledním zúžením kádru ale neprošel a v pětadvacetičlené konečné nominaci na šampionát nefiguruje.

„Doufali jsme, že každý z hráčů, který tu s námi byl, se ukáže alespoň v jednom zápase. Situaci nám však zkomplikovali zredukování počtu přípravných zápasů ze dvou na jeden. Na zápas s Českem (0:6) jsme tak sestavu museli upravit. Hráči věděli, že do zápasu nemůžou nastoupit všichni. I proto bylo to rozhodování tak těžké,“ uvedl ke konečnému zúžení kádru trenér Petrovický.

Už ste dojedli? 😎 Je to tu! Finálna nominácia na tohtoročné majstrovstvá sveta juniorov. 🔥

Zveřejnil(a) Hockey Slovakia dne Čtvrtek 24. prosince 2020