HC Energie Karlovy Vary

Martin Rohan: Na chybějící síly se nedá vymlouvat

Rychle zapomenout. Karlovarským se vůbec nezdařilo druhé kolo skupiny o umístění, v němž prohráli na ledě Pardubic vysoko 1:5. Náplastí pro energetiky může být alespoň zaváhání hlavního konkurenta, Chomutova.

Málokdo očekával, že Energie si na východ Čech přijede pro pět branek a zpět do lázeňského města si neodveze ani bod. „Určitě jsme to nečekali, chtěli jsme vyhrát. Dali jsme do toho všechno, bohužel nám zápas vůbec nevyšel,“ smutnil na konci Martin Rohan.

Pardubické Dynamo je zatím jediným celkem, který má jistotu účasti v baráži o extraligovou příslušnost. „Je to možná tím, jsou trochu uvolněnější. Ví, že tu baráž budou hrát. My jsme trochu svázaní tím, že to nemáme jisté,“ myslí si zkušený zadák.

Ovšem důvody vysoké prohry je třeba hledat na druhé straně. „Chyběl nám důraz. Jak říkám, celý zápas nám to nešlo, nejezdily nám nohy, v soubojích jsme byli slabší... Takový den se stává. Nesmí se to ale znovu stát v neděli, musíme do toho dát všechno,“ varuje. „Možné je, že nám chyběly síly, ale na to se nedá vymlouvat. Musíme jít do každého zápasu naplno a tohle není výmluva.“

Jak už bylo zmíněno výše, svěřence Martina Pešouta může těšit alespoň fakt, že karlovarského zaváhání nedokázal využít Chomutov, který padl s Litvínovem. Přesto ztráta mrzí. „Určitě jsme z toho zklamaní, ale nedá se nic dělat. Teď si můžeme říkat. že je štěstí, že Chomutov prohrál a odstup není jen tři body.“

Je důležité vzít si ze špatného utkání i něco pozitivního. V tomto případě to byla závěrečná dvacetiminutovka, v níž Západočeši svůj do té doby pokleslý výkon dokázali zlepšit. „Ve třetí třetině bylo velké zlepšení. Myslím, že kdybychom dali jeden gól, tak se soupeř taky trošku sesype a možná bychom urvali nějaké body,“ spekuluje dlouholetý zadák Energie.

„Doufám, že se zlepšený výkon v poslední části promítne do nedělního zápasu.“

Související články