HC Energie Karlovy Vary

Na tu kličku jsem si věřil, usmívá se hrdina Bartejs

Zatím se mu v letošní sezóně příliš nedařilo. Stále čekal na první bod v dresu karlovarské Energie. Možná už ani nevěřil, že se mu to povede zrovna v Liberci a bude to gól vskutku důležitý. Řeč je o obránci Tomáši Bartejsovi, který vyrovnávacím gólem v powerplay nasměřoval svůj tým do prodloužení. I díky jeho trefě si tak energetici nakonec odváží z ledu Severočechů důležité dva body.

Tomáši, gratuluji k vítězství. Co říct k tomu dramatickému závěru?
Je super, že se nám podařilo vyrovnat. Ale především by se nám nemělo stávat, abychom takhle ke konci inkasovali.

Vyrovnal jste při powerplay, ve vlastním oslabení, co k tomu říct?
Tam to bylo o štěstí. Bohužel jsme byli o gól pozadu a ještě k tomu v oslabení. Nezbylo nám nic jiného, než to prostě zkusit a díkybohu to vyšlo. Ale kolikrát se to stane?

Věřil jste si na tu kličku? Většinou se z takové pozice střílí…
Já si na tu kličku věřil, jinak bych jí nedělal (smích).

Venku vyhráváte často. Dnes další výhra proti silnému soupeři. Čím to, že se vám na venkovních kluzištích takto daří?
Kdybychom to věděli, tak si to přeneseme i do domácích zápasů. Přijde mi to, že venku, ještě na ledě silných celků, nemáme co ztratit a hrajeme víc uvolněně. Doma naopak moc chceme a zatím to vypadá tak, jak to vypadá.

Jak byste zhodnotil celkově dnešní duel?
V první třetině mi přišlo, že taháme za kratší konec. Ale ve druhé se už hra vyrovnala, tahalo se to na obě strany a nakonec to bylo o jednom gólu, který padl až v nájezdech.

Hrálo se ve velkém tempu, jak náročné to bylo?
Osobně mi přijde, že už jsme hráli rychlejší a náročnější zápasy. Třetí třetinu jsme hráli na tři útoky, možná to nás dostalo trochu více do tempa. Nás vzadu se to ale úplně nedotklo. Já osobně jsem každopádně rád, když více hraju a jsem častěji na ledě. Kéž by to tak bylo pořád.

Děkuji za rozhovor.

Související články