HC Energie Karlovy Vary

Nabídne odveta s Mladou Boleslaví opět gólové hody?

Minulý týden Karlovy Vary vstoupily do druhé části Generali Česká Cupu. Energetici se snaží brát soutěž seriózně, zároveň jde ale o přípravu, a tak je potřeba dát prostor mladým hráčům. Výsledky tak ne vždy musí odpovídat představám fanoušků, jako třeba při posledním zápase s Litvínovem. I přesto ale Karlovarští vedou aktuální tabulku a nyní budou moct přidat další body v souboji s Mladou Boleslaví, který startuje v úterý v 17:30.
Kde sledovat utkání: Onlajny.com | Hokejka.cz | Instastories
Vstupenky: Tickerportal.
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny v rámci zápasů Generali Česká Cupu

Na utkání uvolněno 400 vstupenek

Klub se po vyhodnocení předchozích návštěv na domácích zápasech rozhodl uvolnit do prodeje na zápas s Mladou Boleslaví 400 vstupenek. Prodej probíhá pouze online v rámci sítě Ticketportal, pokladny před zápasem nebudou otevřené. Cena vstupenky je 100 korun, zakoupit je můžete zde.

O soupeři

Mladá Boleslav, již několik let tradiční extraligový celek. V přípravě se energetici s bruslaři utkají dvakrát a shodou okolností bude Boleslav také soupeřem v prvním extraligovém kole, to se odehraje přesně za měsíc. Po dvou setkáních se tak dá očekávat třaskavý souboj. Boleslav určitě bude chtít do sezony vstoupit vítězstvím a navázat tak na loňský ročník, který byl velmi úspěšný. Bruslaři totiž ve své historii nepamatují tak dobrou sezonu, jako byla právě ta loňská. Po základní části se umístili na skvělém čtvrtém místě, a kdo ví, kam až by došli, kdyby se hrálo play-off. Bodově je táhl především Pavol Skalický, ten však přijal zahraniční angažmá, a tak si bruslaři budou muset najít nového tahouna. Stejně tak už v týmu nepokračuje ani Jakub Klepiš, který své kroky také směřuje do zahraničí. Chybět bude i Justin Peters či Radim Zohorna. Ten sice podepsal smlouvu s celkem Pittsburgh Penguins, připravuje se však aktuálně s Boleslaví.

Pomoci by naopak měl velezkušený Marek Schwarz, či cizinci Brandon Alderson a Joona Jääskeläinen. Ti zatím v přípravě nastupují ve formaci s druhým nejproduktivnějším boleslavským hráčem loňské sezony, Adamem Zbořilem. V prvním zápase, proti Energii, nasadili Boleslavští především hráče ze širšího kádru, i tak ale málem brali body. Druhé kolo přivedlo bruslaře na led Liberce, se silnější sestavou se jim však nepodařilo vstřelit ani jednu branku a domů tak cestovali bez zisku bodu. V zatím posledním utkání čekala boleslavské hokejisty odveta s Tygry a předvedli fenomenální výkon. Výborný nástup do utkání, kdy výše zmiňovaný Alderson vstřelil dva slepené góly a souvislý dobrý výkon přinesly nakonec osm vstřelených branek a hattrick kanadského nováčka.

Poslední vzájemný zápas

S celkem z města automobilů se již energetici střetli hned na začátku poháru. Zápas, který byl noční můrou pro fanoušky defenzivního hokeje, nabídl hned dvanáct branek a z toho naštěstí sedm do sítě bruslařů. Divoká byla především první třetina, která skončila výsledkem 5:3 pro Energii. Výborně se předvedl především Martin Osmík, Tomáš Vondráček, body zapsala také dvojice noviců z Kladna. V brance se rovnoměrně podělili Filip Novotný a Adam Horák. Karlovarským se sice podařilo vyhrát, to ale nebylo to hlavní, co trenéři od zápasu očekávali. „Chtěli jsme vyzkoušet nějaké nové hráče. Jsme rádi, že jsme první zápas vyhráli, ale výsledky v tuto chvíli ještě nejsou tak důležité. Bylo to takové trošičku nervózní, ale to asi k prvnímu zápasu patří,“ hodnotil po utkání Tomáš Mariška.

O zápase s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

S čím energetici do domácího utkání půjdou? ,,Bereme to jako další součást naší přípravy, půjdeme opět z plného z tréninku. Na druhou stranu, podařilo se nám uhrát nějaké body a chtěli bychom postoupit do další fáze, takže se pro to budeme snažit udělat maximu,“ potvrzuje Tomáš Mariška slova, že Energie chce brát letní pohár co nejvíce vážně. V posledním domácím utkání nastoupili Karlovarští v silné sestavě a podobně by tomu mělo být i tentokrát. ,,Jaká bude sestava, uvidíme podle zdravotního stavu a dalších okolností. Před domácím publikem se ale budeme snažit nastoupit v co nejsilnější sestavě, abychom co nejvíc vypilovali nějaké ty vazby, které poté budeme potřebovat do samotné soutěže,“ dodává asistent trenéra směrem k předpokládané sestavě. Domácí fanoušci se tak opět mohou těšit na plné nasazení a doufejme co nejlepší výkon.

Zveřejnil(a) Tipsport extraliga dne Pátek 14. srpna 2020

Související články