HC Energie Karlovy Vary

Nájezd? Nejsem žádný specialista, usmívá se mladíček Rymon

Utkání v Brně rozhodl ve prospěch karlovarské Energie teprve sedmnáctiletý Dominik Rymon, když efektně proměnil samostatný nájezd.

První start v letošní sezóně za A-tým a hned vítězství. To je extraligová rarita, ale v Karlových Varech také realita. Talentovaný útočník si přenesl pohodu z juniorky do dospělého hokeje a vybojoval svému týmu druhý bod, když úspěšně proměnil svůj nájezd.,,Nejsem žádný nájezdový specialista. Řekl bych, že mám úspěšnost tak padesát na padesát”, hlásí mladý útočník s pokorou. Zároveň dodává, že si velmi váží důvěry trenérů. ,,Tak trochu jsem doufal, že mě trenér na nájezd nominuje".

K puku se stavil s tím, že zkusí vystřelit. Nakonec z toho bylo výstavní zakončení. ,,V první fázi mě napadlo vystřelit, protože byl brankář zajetý hodně v brance. Nakonec z toho ale byla, myslím, docela hezká branka. Cítil jsem se v pohodě. Uklidnilo mě, že přede mnou proměnil už Čeče (Jiří Černoch) a moje trefa nás mohla poslat do vedení. Kdybych musel proměnit, tlak by byl určitě větší a bůh ví jak by to dopadlo.”

Reprezentant do osmnácti let přitom ještě v pátek ráno absolvoval trénink s juniorkou. A až po jeho skončení se dozvěděl, že si večer odbyde extraligovou premiéru. ,,Po tréninku jsem nasedl do auta a vyrazil směr Brno. Vezl mě pan Holý, cesta byla v pohodě. Myslím, že jsme za nějaké čtyři hodinky byli v Brně.”

Všechno špatné je pro něco dobré. Vše se seběhlo tak rychle, že nebyl čas ani být nervózní. ,,Určitě byla výhoda, že se vše seběhlo takhle rychle. Kdybych věděl o svém startu moc dopředu, určitě bych byl nervózní. Kluci mi strašně pomohli, snažil jsem hrát jednoduše a nic moc nevymýšlet,” popisuje své pocity a úkoly na ledě.

Trenér Pešout dává mladým velikou důvěru. Talentovaný útočník se dokonce objevil na přesilovce. ,,Jak už jsem říkal, hrozně mě těší důvěra trenérů. Spoluhráči mi v rychlosti řekli, jak přesilovku zaváží, kde mám stát a tak, takže mi to velmi usnadnili. V přesilovce hraju uprostřed i v juniorech, takže to pro mě nebylo nic nového,” usmívá se karlovarský hrdina závěrem.

Děkuji za rozhovor.

Související články