HC Energie Karlovy Vary

O pohár hejtmanky podruhé, Energie míří na Baník

O poslední adventní neděli se v Sokolově odehraje od 14:30 již druhý ročník zápasu O pohár hejtmanky Karlovarského kraje, kde proti sobě nastoupí druholigový HC Baník Sokolov a extraligová HC Energie Karlovy Vary. Celá exhibice bude mít však charitativní podtón, letos výtěžek z bohaté tomboly poputuje do SK Kontakt Karlovy Vary, sportovní klub pro zdravotně postižené.

Energetici nastoupí do zápasu jen krátce po pátečním duelu s Mladou Boleslaví, exhibiční utkání ale rozhodně nejedou jen tak odehrát.„Jelikož nám v termínu 26. 12. vypadlo utkání s Třincem, který jede na Spengler Cup, tak jsme již v září domluvili tento termín utkání, abychom zabránili hernímu výpadku. V pondělí jsme se navíc dozvěděli, že ve středu nebylo možno hrát v Olomouci kvůli závadě na strojovně stadionu, a tak nám během tohoto období vypadly hned dva zápasy. Utkání v Sokolově tak pro nás má větší důležitost než loni, kdy jsme termín zařadili do našlapané termínové listiny konce loňského roku,“ kvituje sehrání zápasu trenér Karlových Varů Martin Pešout.

Zkušený kouč by měl do zápasu poslat takřka nejsilnější možnou sestavu. „Hráče nebudeme speciálně motivovat. Chceme, aby se hrál rychlý atraktivní hokej plný šancí na obou stranách tak, aby se diváci bavili. Vzhledem k zápasovému výpadku s Olomoucí a Třincem, tak chceme hrát v plné sestavě,“ dodává Pešout.

Prodej vstupenek začne již hodinu před úvodním buly, s prodejem se také otevřou vstupy do haly. Celý program začne zhruba v 13:40, kdy hráči vyjedou k rozbruslení, ale zároveň se hokejisté obou týmů budou střídat v autogramiádě u ledové plochy.

Jednotné vstupné činí 50 Kč, děti do 5 let mají vstup zdarma. Na diváky také čeká bohatá tombola, jejíž výtěžek obdrží sportovní klub SK Kontakt Karlovy Vary. Samotné utkání pak bude mít i svůj malý předzápas, který obstarají hráči mládežnických základen obou týmů.

Nad celou akcí převzala záštitu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mráčková Vildumetzová a stejně jako loni oba týmy podpoří dobrou věc. „V první řadě by i charitativní podtext zápasu mohl být pro lidi zajímavý, neboť kdy jindy než o Vánocích by si každý měl uvědomit, že jsou mezi námi tací, kteří nemají to štěstí a nemohou žít plnohodnotný život a potřebují pomoc. A my, co to štěstí měli, jim aspoň takto malinko můžeme svou účastí na utkání pomoci. V poslední řadě se jako loni podařilo dát dohromady bohatou vánoční tombolu a věříme, že divákům výhry udělají radost,“ říká lodivod karlovarské Energie.

Přijeďte si i vy zpříjemnit čtvrtou adventní neděli a pomoci dobré věci.

První ročník ovládli energetici

Premiérový zápas O Pohár hejtmanky ovládli karlovarští hokejisté. V závěru roku 2017 porazili Baník na jeho ledě 9:3. O výsledek ale, stejně jako letos, tolik nešlo. Na nemocnou Toničku se vybralo celkem 42 tisíc korun.

Statistiky zápasu

HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 3:9 (0:4, 1:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 33. Šmejc (Strunz, Čejka), 42. Rezek (Račanský), 54. Pfister (Hohl) – 4. Osmík (Tuominen), 5. Stloukal (Kohout), 10. Tuominen (Osmík), 16. Skuhravý (Sičák), 27. Vachovec (Skuhravý), 28. Tuominen (Osmík), 33. Stloukal (Weinhold), 40. Janata, 47. Tuominen (Vachovec, Gorčík)

Sestava HC Baník Sokolov:
Fečo (od 33. P. Hruška) – Gombár, Říha, Přindiš (A), Michálek, Šik (C), Hohl, Váňa – T. Rohan, Čejka, D. Hruška, Zadražil, Rezek, Račanský (A), Davídek, Trapl, Šmejc, Strunz, Kašpar, Sus, Pfister.

Sestava HC Energie Karlovy Vary:
Novotný (od 21. Kuchař) – Sičák (A), Rulík, M. Rohan, Kvapil, Šafář, Weinhold – T. Rachůnek, Balán (A), Flek, Stloukal, Kverka, Kohout, Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík, Osmík, Tuominen, Janata.