HC Energie Karlovy Vary

Od zranění ke gólu. Hrajeme to pro fanoušky, raduje se Koffer

V jednu chvíli už to vypadalo, že pro něj zápas končí. Po nešťastném souboji u mantinelu se musel nechat ošetřit, ale vrátil se ještě silnější a za aktivitu byl odměněn gólem. Řeč je o Filipu Kofferovi, mladíkovi, který se s týmem teprve sehrává, ale už od začátku vnáší do hry důležité prvky potřebné pro úspěch.

Filipe, druhá výhra v řadě, jak to zní?
Je to super. Říkali jsme si to už před prvním domácím zápasem, že chceme hrát naši hru a jsem strašně rád, že se nám to teď ty dvě utkání dařilo a doufám, že se nám to bude dařit dál.

Je to opět výhra doma, v čem je nyní ten rozdíl, že se doma daří konečně vyhrávat?
Myslím, že je to střídání od střídání. Jak se na to soustředíme, jak hrajeme naši hru. Jsme samozřejmě rádi, že můžeme konečně vyhrávat doma, taky pro fanoušky, pro které to z velké části hrajeme.

Proti Litvínovu se hrálo před skvělou návštěvou, tentokrát to bylo trochu komornější. Byl na ledě cítit rozdíl?
Určitě. Když tady bylo minule skoro pět tisíc lidí, tak nás fanoušci hnali ještě víc. Teď přišlo sice méně lidí, ale atmosféra byla dobrá a doufám, že lidí bude chodit čím dál tím víc.

Šancí jste měli od začátku hodně, ale začalo to padat až ve druhé třetině. Je tohle to, co potřebujete?
Chtěli jsme, jak jsem říkal, hrát naši hru, hrát agresivně, aktivně a jsme hrozně rádi, že nám to tam začalo padat.

V jednu chvíli jste po nešťastném zákroku na chvíli vypadl ze hry a došlo k ošetření. Co se tam stalo?
Udělal jsem blbost, chtěl jsem dohrát hráče, šikovně se mi vyhnul a já jsem pak ramenem spadnul na zem, ale vše by mělo být v pořádku.

Vzápětí pak přišel ale krásný gól...
Tomáš Rachůnek mě našel a já už jen viděl místo u tyčky a snažil jsem se to tam trefit. Jsem hrozně rád, že to tam padlo.

Na kontě máte zmíněné výhry a příště vás čekají Pardubice. Jaké to bude?
Jdeme zápas od zápasu. Nekoukáme na žádnou sérii, chceme hrát naši hru proti jakémukoliv soupeři. Budeme se snažit hrát pořád stejně a uhrát tři body.

Související články