HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Beránek: Za náš výkon se nemusíme stydět

Po roční zastávce v první lize se Energie vrátila mezi českou hokejovou smetánku. V Olomouci byla domácím vyrovnaným soupeřem, jediný gól Ondřeje Beránka v pátek podvečer ale na premiérové body nestačil.

Ondro, co říkáte na letošní premiéru a to, jak to dopadlo?
Myslím si, že se nemáme za co stydět, odehráli jsme dobré utkání. Udělali jsme ale pár chyb, které soupeř potrestal, jelikož má zkušené hráče. Je to škoda, protože i my jsme měli šance a klidně jsme mohli jít do vedení. Bohužel, my jsme tyto šance neproměnili, soupeř pak ano.

V první třetině na vás Olomouc vletěla a vy jste se nemohli dostat do hry. Jak dlouho vám trvalo zvyknout si na extraligové tempo?
Pochopitelně na nás vlétli, jsou tu doma a mají skvělé publikum, které je hnalo dopředu. My jsme se s tím ale popasovali a druhá třetina už byla úplně jiná.

Měli jste dnes ale i dobré pasáže, v nichž jste rozhodně nebyli horší, takže je na čem stavět...
Jak jsem říkal, odehráli jsme utkání, za které se nemusíme stydět. Měli jsme tam i světlé chvilky, poučili jsme se z chyb a teď musíme brát co nejvíc bodů.

Když jste udělali nějakou chybu v první lize, soupeři je moc nevyužívali, zatímco nyní tomu tak bylo. Je to ten největší rozdíl mezi první ligou a extraligou?
Přesně tak, extraliga je o úroveň výš. My jsme udělali nějaké chyby a oni je potrestali, to se v první lize moc nedělo.

Olomouc je tým, který hraje hodně do těla, dohrává souboje... Bylo to pro zápas klíčové?
Nemyslím si. Připravovali jsme se na Olomouc a celých šedesát minut jsme jí podle mě vzdorovali výborně, ale bohužel jsme před koncem udělali nějaké chyby a dostali góly.

Související články